TENSIÓ AL CAMP NOU

El Barça continua enredat

La derrota al Bernabéu reobre les tensions que es viuen al vestuari amb la junta, que guanya temps mentre s'audita la 'crisi digital'

marcosl52394364 graf3865  barcelona  20 02 2020   el presidente del fc barce200304194000

marcosl52394364 graf3865 barcelona 20 02 2020 el presidente del fc barce200304194000 / Quique Garcia

3
Es llegeix en minuts
Marcos López / Joan Domènech

La pilota sempre dicta sentència i més encara en un Barça feble. Feble i enredat amb una plantilla que renega de la planificació esportiva del club (Busquets i Rakitic van apuntar la setmana passada en aquesta direcció, com ho havia fet abans el capità Messi), mentre la junta, a través d’altres canals, canvia la direcció del focus i el posa en uns jugadors que no van saber aprofitar el Clàssic per obrir un esvoranc de cinc punts a la Lliga sobre, com va admetre Piqué, «un dels pitjors Madrid que es recorden». I el retorn de Neymar torna a sobrevolar, a inicis de març.

Disset dies després que esclatés la crisi digital i onze després de la xiulada al president al Camp Nou en el xoc contra l’Eibar, la sentència provisional de la pilota col·loca el Barça un punt per sota de l’equip de Zidane, ja sense marge d’error.

La sentència provisional de la pilota col·loca el Barça un punt per sota de l’equip de Zidane, ja sense marge d’error. La derrota ha provocat la primera crisi en la breu era Setién, perquè s’hi ha unit l’esclat del cas Sarabia.

Les imatges emeses per dues cadenes de televisió reproduint les queixes i retrets que va fer als jugadors durant el Clàssic del Bernabéu ha erosionat encara una mica més la relació entre un sector de la plantilla i el cos tècnic, segons va revelar Catalunya Ràdio, denunciant diversos desacords des de l’arribada de Setién. Abans n’hi havia hagut altres amb Valverde. Aquest va ser un dels arguments en què es va recolzar la junta per justificar un relleu insòlit.  

La caiguda a Mestalla

El problema va néixer molt aviat. Just quan l’equip perdia per primera vegada el lideratge a Mestalla en el seu tercer partit com a tècnic blaugrana. Llavors, Setién va dir una frase que va retratar les primeres disfuncions: «

Potser els jugadors no interpreten bé algunes coses o potser hi ha coses que no hem explicat bé», va explicar l’entrenador blaugrana tot just una setmana després de debutar: triomfs esgotats contra el Granada (1-0) i l’Eivissa (1-2), a l’últim minut, i derrota a València (2-0).

Equip debilitat

Va succeir cinc dies abans del tancament del mercat d’hivern i la junta de Josep Maria Bartomeu, lluny de reforçar la plantilla, la va debilitar amb diverses vendes i cap traspàs. El reforç va arribar amb Martin Braithwaite després de la confirmació de la greu lesió d’Ousmane Dembélé.

Després de prescindir de Jaume Masferrer, la seva mà dreta, Bartomeu tria el silenci per fugir de la polèmica

 La progressiva estabilitat que anava adquirint l’equip, malgrat l’eliminació copera a San Mamés, va saltar de nou pels aires al transcendir que una empresa proveïdora del club, I3 Ventures, tenia comptes de Twitter i Instagram en els quals s’erosionava barcelonistes de diferents estrats. Entre ells, Gerard Piqué i Lionel Messi, dos dels capitans.

L’argentí ja havia replicat a les xarxes socials a Eric Abidal, el secretari tècnic, que va justificar l’acomiadament de Valverde pel desinterès i l’abandonament dels jugadors. Ronald Koeman va confirmar dimarts que el club li va trucar abans que a Setién per assumir la banqueta.

Investigació interna

Bartomeu va haver d’acudir a Sant Joan Despí a donar-los explicacions. «Em va semblar una mica estrany», va admetre Messi, que va sentir del president la mateixa versió que va oferir en públic: que el club no havia «encarregat» una tasca de difamació i maledicència dels seus propis jugadors. El resultat de la investigació interna anunciada pel club encara no es coneix i la junta guanya temps.

Notícies relacionades

«Vaig creure el president perquè estava tocat», va dir Piqué, ja a Nàpols. Ho va dir abans del partit; després, l’humor de la plantilla s’havia tornat a agrejar pel mal resultat (1-1) i per la pitjor actuació col·lectiva. Tan decebedor o més que la del Bernabéu, on el Barça va perdre el lideratge i credibilitat.

Les expressions de Sarabia revelades en les imatges de televisió retraten la tensió existent al vestuari entre un cos tècnic que va canviant de plantejament cada setmana i una plantilla que no respon a les expectatives. Mentrestant, Bartomeu i la directiva calla