BARÇA-EIBAR, (DISSABTE, 16.00 H)

Setién: «Tot el que ha passat no influirà a l'equip»

L'entrenador cantàbric discrepa de Messi i creu que el Barça sí que podrà competir per la Champions

«Per descomptat que es donen per bones les explicacions del president, ja no hi he donat més voltes», diu

marcosl52289441 grafcat1440  barcelona  14 02 2020   el entrenador del fc ba200221125528

marcosl52289441 grafcat1440 barcelona 14 02 2020 el entrenador del fc ba200221125528 / Alejandro Garcia

3
Es llegeix en minuts
Marcos López

No ha sigut una setmana tranquil·la per a Quique Setién. Gens tranquil·la. Ha sigut una setmana per descobrir, per si encara no ho sabia realment, l’univers Barça. Per molt que es reclogui al seu despatx de la ciutat esportiva de Sant Joan Despí, el tècnic s’ha vist afectat, i potser més del que pugui imaginar, pel ‘Bartogate’, l’enèsima crisi que sacseja el club des de la seva arribada a mitjans de gener.

«Estem centrats en els temes futbolístics. És clar que som coneixedors de tot el que passa, però intentem que no influeixi a l’equip», ha comentat Setién. «Puc assegurar que no influirà a l’equip. Hi ha moltes coses que els periodistes penseu que ens afecten, però no és així...», ha assegurat.

I just ara, en el moment més delicat del curs, el club està en ebullició. Setién, en canvi, aparenta estar tranquil, malgrat que la Champions està aquí al costat (dimarts el Barça juga a Nàpols) i que la visita al Bernabéu de l’1 de març podria decidir la Lliga.

El Camp Nou, jutge de tot

Però abans es presenta l’Eibar de Mendílibar al Camp Nou, un estadi convertit en jutge de moltes coses. «Hem preparat el partit com si fos una final», ha dit Setién discrepant de l’opinió de Messi sobre el fet que el Barça no té prou arguments futbolístics per guanyar la Champions. «Amb això no ens arriba», va dir l’astre argentí.

«He vist en els últims 20 anys com s’han guanyat moltes Champions, podem tenir les mateixes opcions que altres equips. Sabem que no hi ha marge d’error i que hi ha coses que hem de millorar» (Setién)

«¿El que va dir Messi? Hi ha coses amb què estic d’acord i d’altres... He vist en els últims 20 anys com s’han guanyat moltes Champions, podem tenir les mateixes opcions que altres equips. És clar que no hi ha marge d’error i sabem que hi ha coses que hem de millorar», ha replicat el tècnic.

El Camp Nou tornarà a jutjar el joc de l’equip, al qual va xiular la setmana passada malgrat el triomf contra el Getafe, i qui sap si fins i tot jutja el futur del president Josep Maria Bartomeu, amb qui Setién va parlar dijous a la nit en l’acte de la inauguració de la botiga del club a la Rambla barcelonina.

«Soc amo del que jo dic i el que jo faig. He vingut, possiblement, al millor equip del món. Parleu-me de les coses constructives» (Setién)

Ja havia parlat abans quan Bartomeu va baixar al vestidor de la ciutat esportiva dimarts passat per explicar a l’entrenador l’abast de la crisi digital, una cosa que havia fet prèviament amb els quatre capitans de l’equip: Messi, Busquets, Sergi Roberto i Piqué.

«Per descomptat que es donen per bones les explicacions del president. Jo ja no hi he donat més voltes. Els capitans tampoc n’han parlat. És un tema que no ens ajuda. No preocupa gaire», ha sentenciat Setién, eludint tota polèmica. «Soc amo del que jo dic i el que jo faig. He vingut, possiblement, al millor equip del món. Parleu-me de les coses constructives. No em paro a pensar en les coses que estan passant. A mi no m’aporten res».

Notícies relacionades

En aquest sentit, i al ser preguntat sobre la polèmica que s’ha viscut entre Messi i Abidal, l’entrenador ha sigut clar: «Hi ha vegades que passen coses i diferències, i l’ideal seria sempre aclarir les coses de tu a tu».

Debutarà Braithwaite

El tècnic ha revelat que «és possible que jugui» Braithwaite, l’últim fitxatge que ha fet el Barcelona per suplir l’absència de Dembélé. Després, Setién ha enaltit Sergio Akieme, el lateral esquerrà del filial blaugrana (22 anys), que ha sigut convocat per la lesió de Jordi AlbaJunior Firpo serà titular i l’exdefensa del Rayo ha entrat en la llista de 18 de convocats per enfrontar-se a l’Eibar.