FIRMA FINS AL 2024

El Barça anuncia el fitxatge de Braithwaite després de pagar els 18 milions de la seva clàusula

El davanter danès, que podria debutar dissabte al Camp Nou contra l'Eibar, tindrà una clàusula de rescissió de 300 milions

fichaje

fichaje

2
Es llegeix en minuts
Marcos López

 28 anys. És internacional danès. Juga de davanter. I ha marcat sis gols en els 24 partits que ha jugat aquesta temporada amb el Leganés, el penúltim classificat en la Lliga espanyola. Martin Braithwaite ja és blaugrana i és l’últim i desesperat fitxatge que ha fet el Barcelona, que ha pagat la clàusula de 18 milions d’euros, per completar el seu atac després de les greus absències de Luis Suárez, que només podria reaparèixer al maig, i Ousmane Dembélé, que no tornarà a jugar fins la temporada que ve. Fitxa fins al 2024 amb una clàusula de 300 milions d’euros.

El club blaugrana ha decidit executar la clàusula per fitxar el davanter que reclamava Quique Setién des de feia diverses setmanes. El Barça ja ha anunciat aquest fitxatge i vol que el futbolista estigui en disposició de jugar dissabte contra l’Eibar (16 h) Serà presentat aquesta mateixa tarda al Camp Nou. 

D’aquesta manera, el Leganés ha perdut en aquest mercat hivernal als seus dos davanters estrella: el Sevilla es va emportar per 20 milions  En-Nesyri i el Barça li treu a Braithwaite per 18. El danès arriba al Camp Nou per disputar només la Lliga (queden 14 jornades) ja que no pot ser inscrit a la Lliga de Campions. Arriba, en realitat, per donar minuts de descans a Messi, Griezmann i Ansu Fati, els tres únics davanters que li queden a Setién disponibles a la plantilla. 

Braithwaite lluita amb Lenglet en el Barça-Leganés dels vuitens de final de Copa. / ALEJANDRO GARCÍA (eFE)

Llarg i sinuós camí

El danès és, això sí, un davanter versàtil com reclamava el tècnic, capaç de moure’s fins i tot per les dues bandes. Per això, la candidatura de Braithwaite s’ha imposat en la decisió final a la d’Ángel, el jugador del Getafe, molt més específic en el treball de davanter centre. El danès ha completat un llarg i sinuós camí abans d’aterrar al Camp Nou. Va ser fitxat de l’Esbjerg  del seu país pel Tolosa, punt de partida de la seva nòmada i anònima carrera pel futbol europeu. Allà, en la seva primera experiència lluny de Dinamarca, va marcar 40 gols en 149 partits. 

Braihwaite va estar quatre anys al Tolosa abans d’emigrar al Middlesbrough, que va pagar 11 milions d’euros (2017), però no va tenir gaire impacte, i va deixar només nou gols en 49 partits. De nou, va tornar a França, però ara com a cedit, al Girondins de Burdeus rubricant quatre gols en 14 partits en a penes sis mesos. Aquest va ser el seu primer moviment hivernal. En tres anys, en porta tres. En 2018, del Middlesbrough al Girondins; el 2019, del Middlesbrough al Leganés; el 2020, del Leganés al Barça.

Notícies relacionades

Va aterrar a Butarque el gener del 2019 i ha aconseguit 13 gols en els seus 48 partits després que el Leganés pagués cinc milions al club anglès per quedar-se en propietat amb el davanter danès. Ara, set mesos després rep més del triple del que li va costar, però es queda l’equip de Javier Aguirre en una delicada situació esportiva perquè ha perdut els seus dos grans davanters quan lluita per la permanència.

El Barça, en canvi, guanya un recurs més per a Setién, tot i que només podrà disfrutar-lo a la Lliga. El tècnic veia molt més productiu el fitxatge del danès perquè ofereix més alternatives al front d’atac, tot i que la seva posició natural sigui la de davanter centre. I, alhora, li permet per la seva edat (Braithwaite té 28 anys) tenir més mercat al final d’aquesta temporada, una cosa que seria més complicada amb Ángel, que compleix 33 anys a l’abril.