26 d’oct 2020

Anar al contingut

per un milió d'euros

Els missatges contra Messi, Piqué, Guardiola, Xavi, Laporta, Víctor Font...

Segons la cadena SER, el FC Barcelona va contractar l'empresa I3 Ventures per crear estats d'opinió a les xarxes socials

El Periódico

Els missatges contra Messi, Piqué, Guardiola, Xavi, Laporta, Víctor Font...

Valenti Enrich

El FC Barcelona va contractar per un milió d’euros els serveis de l’empresa I3 Ventures per crear estats d’opinió, que han anat en els últims anys des de defensar la imatge del president Josep Maria Bartomeu fins a tenir posicions crítiques contra jugadors com ara Lionel Messi i Gerard Piqué, d’entre altres.

Segons ha revelat avui el programa ‘Què t’hi jugues!’ de Ràdio Barcelona (cadena SER), el club va contractar els serveis d’aquesta empresa, que entre altres funcions va crear desenes de comptes a Facebook i Twitter, que reunien milers de seguidors, a fi de millorar la imatge de Bartomeu.

A més de crítiques sobre jugadors en actiu del club, alguns dels perfils creats per I3 Ventures també contenien crítiques contra exfutbolistes com ara Xavi Hernández, Pep Guardiola i Carles Puyol, així com contra l’expresident Joan Laporta, el de Mediapro (Jaume Roures) i, fins i tot, contra un dels aspirants a la presidència, l’empresari Víctor Font.

També el president de la Generalitat, Quim Torra; i el líder d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Oriol Junqueras, eren blanc de les crítiques a les xarxes socials. Els missatges es poden llegir en pàgines a Facebook com ara ‘Més que un club’, ‘Respeto y deporte’, ‘Justicia y diálogo’ i ‘Jaume, un film de terror’, entre d’altres.

A continuació, alguns dels missatges:

missatge pagat pel FC Barcelona contra Piqué

missatge pagat pel FC Barcelona contra Messi i Roures

missatge pagat pel FC Barcelona contra Guardiola

missatge pagat pel FC Barcelona contra Víctor Font

missatge pagat pel FC Barcelona sobre la dona de Messi

missatge pagat pel FC Barcelona contra Guardiola

missatge pagat pel FC Barcelona contra TV3 i Laporta

missatge pagat pel FC Barcelona contra Xavi

missatge pagat pel FC Barcelona contra Laporta