LES REACCIONS

Setién: «Ara tornarà Dembélé i ho farà bé, segur»

Messi celebra la seva victòria número 500 amb la samarreta blaugrana marcant-li dos gols al Leganés

marcosl52051057 barcelona  30 01 2020  deportes           quique seti n dura200130213716

marcosl52051057 barcelona 30 01 2020 deportes quique seti n dura200130213716 / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
Marcos López

Un Barça diferent. Diferent amb Setién, però el de sempre amb Valverde. Al quart partit, el nou cap va recuperar el pla d’Ernesto. De vegades, la convicció també es defensa des d’assumir matisos que sí que serveixen per guanyar partits. Però el més important, almenys per al tècnic càntabre, és guanyar temps i, per descomptat, credibilitat. Per això va treure un Barça reconeixible des de la pissarra. «Hem variat el dibuix, ens ha anat bé en els primers 20 o 25 minuts, hem fet moltes coses bé. Però hem perdut el control en l’última fase del primer temps. Li hem donat molta vida», va dir Quique Setién en to autocrític.

Resignat a quedar-se sense nou en aquesta segona fase de la temporada, el tècnic va llançar un missatge d’optimisme. «En unes setmanes tornarà Dembélé, que sortirà segur», va explicar el càntabre. «Té unes condicions molt específiques. És un jugador que ens pot donar molt, és igual on jugui. Se sent més còmode per fora i intentarem dur-li la pilota perquè mostri el potencial que té. Segur que ens donarà molt i així el puguem veure amb continuïtat», va afegir sobre el francès.

«Dembélé és un jugador que ens pot donar molt» (Setién)

Però el Barça davant del Leganés va ser reconeixible per als mateixos jugadors, que es miraven al camp i se sentien certament còmodes, amb una línia de quatre defenses, Griezmann exercint de ‘nou’, Messi arrencant des de la dreta, Ansu Fati ancorat a l’esquerra i Jordi Alba apareixent per la seva autopista en comptes d’estar detingut a l’àrea de servei. «Amb quatre defenses hem fet un partit bastant complet, hem vist un Barça contundent», va proclamar Lenglet, encara sobre la gespa, tot just acabat el partit.

Procés d’aprenentatge

Una victòria que va servir, a més, per celebrar una altra efemèride de Messi. Va conquistar el seu triomf 500 amb la samarreta blaugrana i, a més, va deixar dos gols al Leganés. El primer era molt poc de Messi. Entre rebots i el xut que es va enverinar amb Tarín. I el segon és molt seu, firmant un excel·lent desmarcatge després d’una gran passada de Rakitic. El Barça segueix, mentrestant, en procés d’aprenentatge.

Notícies relacionades

«¿Nou? Soc aquí per ajudar l’equip, sigui de nou sigui a l’esquerra. M’és igual on jugui. Vull jugar i aportar a l’equip», va explicar després Griezmann, recordant que «estem aprenent, encara hem de millorar». En aquest sentit, el francès va indicar: «Som al bon camí, podem millorar. Els migcampistes demanaven bé a l’espai, els de dalt també, podem aprofitar aquesta velocitat», va afirmar Antoine.

«Ens hem precipitat al final de la primera part, hem tingut pèrdues. I quan hi ha pèrdues, hi ha problemes» (Setién)

«Hi ha una altra fase amb moltes imprecisions, hi ha coses que encara s’han de puntualitzar i millorar», va afirmar després en to autocrític, recordant que es va arribar a plantejar utilitzar davant del Leganés «els tres centrals, amb dos carrilers». No obstant, estava dolgut pel que es va veure en aquesta fase de descontrol. «Ens hem precipitat, hem tingut pèrdues. I quan hi ha pèrdues, hi ha problemes».