L'actualitat blaugrana

Setién pressiona: «Seria interessant que vingués un jugador»

El tècnic assegura que la sortida de Carles Pérez ha sigut una decisió «compartida» i no tanca el capítol de sortides

zentauroepp52029426 grafcat650  sant joan desp   barcelona   29 01 2020   el ent200129175757

zentauroepp52029426 grafcat650 sant joan desp barcelona 29 01 2020 el ent200129175757 / Alejandro Garcia

2
Es llegeix en minuts
Rafael Tapounet

Un dia després que el FC Barcelona donés per trencades les negociacions amb el València per a la incorporació de Rodrigo Moreno, l’entrenador blaugrana, Quique Setién, va voler deixar clar que el seu desig és comptar amb un reforç en la davantera per minimitzar l’impacte de la llarga absència de Luis Suárez. «No negarem que seria interessant que pogués venir un jugador», va assenyalar el tècnic càntabre, després d’apuntar que està «encantat» de treballar amb la plantilla que té.

La precarietat d’efectius en l’atac barcelonista ha quedat, a més, agreujada pel traspàs de Carles Pérez a la Roma (per 13 milions d’euros més dos en variables), una operació que en principi es va atribuir a una decisió esportiva de Setién i que aquest va presentar, en canvi, com a fruit d’«una decisió compartida». «Jo he parlat amb el club i amb el noi –va explicar–. He donat la meva opinió i al final s’ha decidit això [la venda]. No acostumo a parlar sobre les converses privades i no tinc gaire més a dir».

19 futbolistes en plantilla

Quan amb prou feines falten dos dies per al tancament del mercat hivernal, el tècnic de Santander va admetre no estar en condicions de donar per tancat el capítol de sortides, malgrat que ara mateix només disposa de 19 futbolistes amb fitxa del primer equip (un d’ells, el lesionat Suárez) més el reforç d’Ansu Fati. «No puc garantir res. Són decisions que pren el club entenent que són les millors per a tothom. Ningú se’n va si no se’n vol anar».

En la seva trobada amb la premsa prèvia a l’eliminatòria de vuitens de final de la Copa del Rei davant el Leganés (en partit únic, al Camp Nou, a partir de les 19 hores), a Setién se’l va veure una mica més incòmode i crispat que en les seves compareixences anteriors. Sens dubte, la derrota de dissabte passat a Mestalla ha deixat seqüeles, però l’entrenador va mirar de desmentir aquesta percepció. «El meu estat emocional continua sent el mateix –va assegurar–. La de València va ser una derrota dolorosa, totes ho són, però no altera el nostre funcionament diari. Continuem molt convençuts del que fem».

De la pissarra al camp

Notícies relacionades

En aquest sentit, Setién va admetre que, tot i que la seva feina és aconseguir que el que es planteja a la pissarra i en les xerrades «es vegi al terreny de joc», hi ha encara «moltes coses» que, per falta de temps, encara no s’han pogut plasmar en el joc. «És un procés normal», va comentar. «Estem ficant molta informació perquè els futbolistes es posin al dia. Hi ha moltíssima feina per fer, però la intel·ligència d’aquests jugadors hi ajuda molt».

El tècnic compta, encara, amb el ple suport del president, Josep Maria Bartomeu, amb qui ha intercanviat impressions sobre l’agitació que ha presidit aquests primers dies el club. «M’ha transmès moltíssima confiança –va relatar Setién–. Hi ha moltes coses que desconec d’un club d’aquesta dimensió i m’ha dit que em prengui temps i treballi conforme a les meves idees».