UNA PRODUCCIÓ MOLT DELICADA

La plantilla del Barça no vol més càmeres de 'Matchday' al vestidor

La segona entrega de la vida i secrets del Barça tindrà sensibles canvis en el seu contingut, però en cap moment està en perill

Messi, Piqué i companyia podrien proposar oferir més imatges de la seva vida privada i familiar després de vetar entrar al seu temple més íntim

rozas51019217 mas deportes video matchday fc barcelona200123103531

rozas51019217 mas deportes video matchday fc barcelona200123103531

3
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Producciones del Barrio, la productora audiovisual creada per Jordi Évole i Ramón Lara el 2015, ha decidit no continuar realitzant, per encàrrec i conjuntament amb Barça Studios, la futura entrega de ‘Matchday’, la segona part de la qual està de moment paralitzada però, en cap cas, en perill de no veure la llum.

La desvinculació de Producciones del Barrio té fonamentalment a veure amb la prohibició per part de la plantilla blaugrana que les càmeres de TV puguin entrar, de nou, al vestidor i filmar tot el que vulguin, que, posteriorment, com ja va passar amb la primera entregada de ‘Matchday’, ha de ser supervisat i seleccionat –entre altres filtres, el dels mateixos jugadors– abans d’emetre’s.

Sense catifa vermella

És sabut que l’estrena dels primers episodis de ‘Matchday’ van comptar amb la sorpresa que ni el president, Josep Maria Bartomeu, ni l’entrenador,  Ernesto Valverde, que va ser l’únic que va haver de fer front a aquesta absència en una conferència de premsa («No hi vaig anar, no. Quan et conviden a alguna cosa pots o no pots anar-hi, i jo vaig decidir no anar-hi. No hi vaig anar, no. ¿Es tracta d’un interrogatori?»), ni cap futbolista del Barça va acudir a l’estrena, segons ha pogut saber EL PERIÓDICO, més aviat perquè no havien cobrat les quantitats estipulades al contracte que no pas per estar en desacord amb el seu contingut.

Tot sembla indicar que en la pròxima entrega de ‘Matchday’ hi haurà més escenes d’aquest tipus, Shakira amb els seus fills a casa i altres famílies de futbolistes, que imatges del que passa al vestidor blaugrana. / VÍDEO ‘MATCHDAY’ / FCBARCELONA

Sí que és cert que, una vegada vistes les imatges i la primera entrega del documental, de la sèrie que patrocina Rakuten TV, els jugadors del Barça han considerat que no volen tornar a repetir l’experiència «de tenir, contínuament, ulls aliens al vestidor». «Nosaltres ho entenem, no volen ser observats ni gravats, ni tals sol sabent que poden vetar les imatges que no vulguin que es vegin», assenyala una font de la productora d’Évole. «Però de la mateixa manera que ells no volen donar-nos accés a un lloc, el seu temple, on nosaltres creiem que és on passen bona part dels secrets del millor equip del món, nosaltres tenim tot el dret de descartar participar en la continuació de ‘Matchday’ si no podem fer-la amb els continguts i la qualitat que volem. I no passa res».

La sèrie no es pararà 

El cert és que al Barça no han deixat de treballar, a través de Barça Studios i junt amb Rakuten TV, en la posada en marxa, gravació i supervisió de la segona part de ‘Matchday’; això sí, reconeixent que, molt probablement, en aquesta segona entrega, es reduiran molt les imatges de dins del vestidor. És possible que es vegin escenes de vestidor, sí, «però els jugadors», segons ha explicat una font implicada en la nova producció, «han decidit que això ja s’ha vist, que ha estat molt bé que es veiés, però que ja no volen més imatges d’aquestes, que aquest lloc forma part de la seva privacitat més absoluta, de la seva intimitat, no només professional sinó personal, i que ja s’ha vist».

En aquest sentit, Barça Studios ha mantingut ja una primera reunió amb Quique Setién, nou tècnic blaugrana, que, pel que sembla, és, en aquest sentit, molt més receptiu i obert del que era el ‘Txingurri’ en aquest assumpte. Setién, per exemple, no veu problemes perquè es gravin imatges dels entrenaments i la seva preparació, així com de la vida quotidiana de l’equip a la Ciutat Esportiva Joan Gamper.

Els capitans volen pactar

Notícies relacionades

Els responsables de Barça Studios estan pendents d’una important reunió que mantindran, en els pròxims dies, amb els quatre capitans blaugrana (Leo Messi, Sergio Busquets, Gerard Piqué i Sergi Roberto), per establir quins seran els escenaris en els quals podran gravar-se imatges per a ‘Matchday II’. Tot sembla indicar que la prohibició d’entrar al temple dels jugadors serà recompensada amb la possibilitat de poder entrar a casa seva i participar, no només de la seva vida familiar, sinó de la seva tasca quotidiana, del seu dia a dia.

El que és evident és que la desvinculació de Producciones del Barrio no posa, en cap cas, en perill la realització i emissió de la segona entrega de ‘Matchday II’.