LA COPA DEL REI

Un còctel car per al Barça a Eivissa

Setién avisa de les dificultats que trobarà l'equip amb el mal temps i la gespa artificial i el nul marge d'error que hi ha jugant a partit únic

«Estem considerant fitxar un davanter, però és una decisió que s'ha de madurar encara més», admet el nou tècnic blaugrana

jdomenech51857021 grafcat051  sant joan desp   21 01 2020   el entrenador del 200121183042

jdomenech51857021 grafcat051 sant joan desp 21 01 2020 el entrenador del 200121183042 / Alejandro Garcia

1
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

No serà gaire agradable per al Barça prendre una copa a Eivissa (19 h), tret que hi hagi una segona ronda, en un altre lloc, la setmana que ve. El nou format del torneig, que es disputa a partit únic fins a les semifinals (eliminatòria amb anada i tornada), castiga amb l’eliminació qualsevol error dels clubs més grans.

Les males condicions climatològiques –de les quals ja van tenir un avançament en l’entrenament a Sant Joan Despí, amb pluja i vent–, la gespa artificial i el previsible entusiasme de l’onze local s’afegeixen com a ingredients per a un còctel que pot sortir molt car al Barça.

«En teoria la superioritat del Barcelona sobre l’Eivissa és clara, però sabem que el futbol té moltes sorpreses, molts driblatges inesperats, i s’han de tenir en compte», va explicar Quique Setién. Un típic missatgede prudència que cobra sinceritat al tractar-se del seu segon partit.

Setién camina a les palpentes per Sant Joan Despí, intentant conèixer algun dels molts racons que té el club i que necessita identificar per viure una experiència tan idíl·lica com pensava que seria des de fora, si és que alguna vegada la va imaginar. Caure davant de l’Eivissa, un rival de Segona B, erosionaria la seva encara incipient trajectòria.

«Será dur»

«Hem de mentalitzar-nos que serà un partit dur», va dir Setién. Precisament aquesta serà la seva feina principal: conscienciar els seus jugadors que mostrin la mateixa actitud que els jugadors eivissencs. «Sempre m’ha agradat la Copa, és una competició molt bonica», va manifestar, negant que la menyspreï en favor de la Lliga o la Champions.

Ara que està en un club gran, preferiria que l’eliminatòria anés a doble partit per reparar al Camp Nou qualsevol inconvenient. I per donar oportunitats als suplents a l’anada. L’entrenador va voler quadrar una convocatòria compensada, tenint en compte que dissabte es viatja a Mestalla. Un compromís potser més rellevant i que tampoc permetrà cap error.

Notícies relacionades

Alhora que intenta conèixer els seus pupils i gestiona la preparació dels partits, ha de prendre decisions de futur. La més expectant incideix en la incorporació d’un davanter centre que ocupi el buit que ha deixat Luis Suárez.

«És veritat que ho estem considerant i parlant d’aquest tema, però s’ha de madurar encara més», va comentar, sabent que només queden deu dies de mercat. Al contrari, no vol baixes. Ni la de Rakitic ni la d’Arturo Vidal.