ENTREVISTA A BARÇA TV

Setién: «Sento el que sentia al pati de l'escola»

El nou tècnic del Barça creu que no apareixerà un jugador com Messi en la història del futbol

setien

setien

3
Es llegeix en minuts

La primera setmana de Quique Setién en el Barça està suposant un cúmul de sensacions per al tècnic càntabre. Mai abans havia estat en un club tan gran, ni tan sols en un equip de Champions, així que el seu desembarcament al Camp Nou representa un desafiament majúscul que afronta amb la màxima il·lusió. El debut d’aquest diumenge davant el Granada serà el seu primer examen. 

«Aquestes últimes hores han estat plenes d’emocions. «He hagut d’adonar-me que soc a Barcelona, que soc el nou míster del Barça. Em deia ‘això no pot ser’», reflexiona el càntabre en una xerrada amb Barça TV. «El dia de la presentació va ser un dels dies més feliços de la meva vida», reconeix. Crec que em queden 600 missatges per llegir de familiars i amics de veritat. No arribo a tot», agrega durant la seva primera entrevista com a tècnic culer. 

Perfil de prepotència

Setién va tornar a defensar la seva idea, la filosofia que l’ha portat a la banqueta blaugrana. «A mi sempre m’agrada que el meu equip jugui bé. És l’única manera que me’n vagi satisfet a casa. Si guanyem 1-0 i no hem merescut vèncer, m’aniré de mala llet perquè el que necessites de veritat és sentir-te bé, fer bé les coses», recalca el càntabre, que sempre ha defensat el joc de toc i posició com a línia mestra del seu estil.

«Continuo jugant les meves gresques a la platja. El que de veritat m’agrada és jugar, mantinc la mateixa passió»

El veterà entrenador també ha recordat moments de la seva infància. «De vegades una persona amb conviccions pot donar un perfil de prepotència, però no és així. Jo només miro d’inculcar el que a mi m’agradava. Sempre he sentit el que sentia al pati de l’escola. Jo volia la pilota, no volia córrer rere d’ella. Això m’ha guiat sempre en la meva vida. És el que sé i estic segur que és el que senten el 99% dels futbolistes. Després els anem canviant, perquè en el món professional és molt diferent».

Por de lesionar-se

El càntabre ha mantingut alguna pugna amb tècnics d’estil oposat com Simeone Bordalás. «Hi ha molta gent que és resultadista, que només pensa en el resultat. Jo els respecto, faltaria més, però jo he arribat fins aquí pensant d’una altra manera. Continuo sent futbolista, mantinc la mateixa passió per jugar a futbol». 

L’exjugador del Racing, Logronyo i Atlètic continua disfrutant amb la pilota. «Continuo tenint el meu equip de veterans a la platja de Santander, continuo jugant les meves gresques i tinc un temor enorme de lesionar-me i no tornar a jugar. Però continuo aguantant, el que m’agrada de veritat és jugar», destaca. 

Prou energia

Setién se sent amb prou forces per assumir el repte del Barça després d’uns mesos d’aturada des de la seva sortida del Betis. «Abans de venir aquí estava a la platja, corrent, als prats amb els cavalls i les vaques. Tinc prou energia per afrontar aquest repte». La lectura i els escacs també el van acompanyar, com en altres etapes de la seva vida. «Quan jugava m’emportava llibres a les concentracions, també tenia un tauler electrònic que em va regalar un directiu de l’Atlètic», rememora.

«Com a futbolista m’agradava tenir la pilota. Era lent, sempre em van atribuir que corria poc. Mai vaig anar rere d’una pilota que veiés que se n’anava a fora»

Respecte al seu perfil com a futbolista, Setién recorda els seus punts forts i febles. «M’agradava participar molt en el joc, tenir la pilota, tenir pausa, llegir bé els partits... No tenia velocitat, era lent, em costava arrencar, sempre em van atribuir que corria poc i no robava pilotes. Mai vaig córrer darrere d’una pilota que veiés que se n’havia d’ anar fora».

La seva carrera com a tècnic va començar gairebé de casualitat, quan el Racing va apostar per ell quan «no havia entrenat ni un cadet». Després va arribar la seva feliç època a Lugo. «Estava tan a gust allà que només vaig marxar quan va canviar d’amo. Si no segurament seguiria a Galícia».

 «Leo és meravellós»

Notícies relacionades

Ara dirigirà el millor jugador del món. «El nivell d’incidència de Messi en tots els partits és tremend. No l’ha tingut cap altre jugador al llarg de la història del futbol. És únic, serà impossible que torni a aparèixer un futbolista com ell. Ens fa millors als entrenadors. Ens dona i ens treu els títols. És un jugador a qui no se li ha de dir res. El veus entrenar i ja veus com és de competitiu . És meravellós».

Diumenge li espera el primer episodi d’una aventura apassionant. «Mai vaig pensar que això podria passar, atothom li deia que era impossible anar al Barça. No tinc currículum, és una sorpresa. He agafat el vol dels meus somnis», conclou.