L'ASCENS

Setién integra Riqui Puig a la dinàmica del primer equip

El jove migcampista s'uneix als entrenaments amb el cantàbric i se li obre una porta per la sanció de De Jong

La cessió d'Aleñá al Betis i els problemes físics d'Arthur, que encara no està recuperat, també l'afavoreixen

marcosl51737705 14 01 2020 el jugador del bar a riqui puig junto al nuevo en200115142625

marcosl51737705 14 01 2020 el jugador del bar a riqui puig junto al nuevo en200115142625 / FC BARCELONA

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

No era gens casual que la primera foto de Quique Setién, amb el xandall ja d’entrenador del Barcelona, anés fent gestos de complicitat amb Riqui Puig, el jove centrecampista del filial. El jugador, de 20 anys, ja estava citat per a l’entrenament de dimarts amb el primer equip tenint en compte les absències que hi havia al mig del camp.

Però Valverde va ser acomiadat hores abans, el comunicat del seu adeu i l’arribada de Setién va ser dilluns a les 23.15 h, així que Riqui Puig ja va entrar al camp amb el nou entrenador. Ha fet tres entrenaments (doble sessió de dimarts i aquest dimecres al matí) amb el primer equip, com si fos un més.

El panorama se li ha aclarit en els últims dies, a Riqui Puig, que no ha de ser ni citat per al duel que el Barça B juga aquesta tarda contra el Badalona. Se li ha aclarit de sobte per diverses raons: Aleñá ha sigut cedit al Betis; Arthur, que va començar a treballar amb el grup aquesta setmana, continua sense estar bé físicament i, a més, De Jong està sancionat, per la qual cosa no podrà jugar diumenge davant del Granada.

Però la principal raó és l’arribada de Setién, que desitja que la connexió entre l’estadi Johan Cruyff i el Camp Nou sigui molt més fluïda, tot i que Valverde va deixar un parell de patrimonis esportius abans de ser acomiadat: la irrupció d’Ansu Fati, un davanter que ni s’ha posat la samarreta del filial blaugrana, i la consolidació de Carles Pérez com un davanter que dona solucions a l’equip.

«Aquest club té un planter extraordinari. El talent des de baix, si s’obre pas, és perquè s’ho mereix» (Setién)

Notícies relacionades

En la seva primera aparició com a entrenador del Barça, va ser molt clar. «Aquest club té un planter extraordinari, no conec en profunditat la majoria dels jugadors, però si heu seguit la meva trajectòria sabeu que aniran venint a entrenar-se i participaran», va començar dient. I va llançar, a més, un missatge final. «Ho han de tenir clar els del primer equip. El talent des de baix, si s’obre pas, és perquè s’ho mereix. Tinc una predisposició absoluta a cuidar els nanos, perquè sempre que n’apareix un de nou hi ha una energia que permet que els de dalt no es relaxin. És un missatge que he enviat sempre».

Riqui Puig no va ser l’únic jove del Barça B que va treballar amb el primer equip. Òbviament, també hi eren Ansu Fati i Carles Pérez, a més d’Iñaki Peña, el porter. Mbuyamba i Jaume Jardí, del Juvenil A blaugrana, són els altres dos que van participar en la tercera sessió dirigida pel tècnic cantàbric.