«TOT HA SIGUT MOLT PRECIPITAT»

Setién: «Ahir estava passejant amb les vaques i avui entreno els millors del món»

«Tot ha sigut molt precipitat, no vaig tardar ni cinc minuts a acceptar. Mai m'hauria pensat que em triarien a mi», diu

«Agraeixo a Valverde que m'hagi deixat l'equip primer. La filosofia no canviarà, el dibuix tàctic, sí», admet

entreno-setien vid 14 135706 / periodico

3
Es llegeix en minuts
Marcos López

No en tenia ni idea. Ni tan sols pensava que el Barça pogués manejar realment el seu nom per succeir Ernesto Valverde. Es veia en la llista de candidats, però no podia intuir que Josep Maria Bartomeu, el president blaugrana, apostés finalment per Quique Setién, «un tècnic que no té un currículum extens i que tampoc ha guanyat títols, però sí que té una filosofia i els meus equips sempre juguen bé», com ell mateix ha declarat. «Ni en els meus millors somnis hauria pogut imaginar estar aquí», ha dit el tècnic càntabre. «Soc una persona bastant emotiva. Ahir estava passejant amb les vaques al meu poble i avui estic a la ciutat esportiva del Barça entrenant els millors jugadors del món», ha confessat, encara incrèdul.

En a penes unes hores la vida de Quique Setién ha fet un canvi radical. «Tot ha sigut molt precipitat, molt. Ahir em passejava per casa meva, avui soc aquí». De l’atur a dirigir el Barça. «És un equip enorme que mai podré millorar. Això és el màxim», ha dit entusiasmat amb el desafiament a què s’enfronta, tenint, això sí, unes elegants paraules d’agraïment cap a Valverde, l’entrenador a qui substitueix. «Intentaré parlar amb Ernesto. Li vull agrair les coses. Em deixa un equip que està primer a la Lliga i que ha fet moltes coses bé», ha apuntat el nou tècnic blaugrana. 

«Només garanteixo jugar bé» [Setién]

«Sempre penses quan estàs sense feina que t’arribarà una oportunitat d’un equip en dificultats, que està vivint una ratxa negativa. Però ell ens deixa l’equip bé. No és normal que et deixin un equip que és primer», ha insistit Setién, recordant que ell és «una persona de conviccions». Té un pla i l’executa. «És cert que sempre escolto tothom, però és difícil treure’m del cap les coses de les quals estic convençut. Tots saben com juguen els meus equips. Moriré amb això», ha advertit. «Només garanteixo jugar bé».

«Encara no soc conscient del que significa això. D’asseure’m i posar-me a entrenar el millor jugador del món i els seus companys» [Setién].

Setién, que estava escortat en l’Auditori 1899 per Bartomeu i Eric Abidal («és l’entrenador perfecte per al Barça, ha dit el secretari tècnic blaugrana), ha revelat com ha sigut el seu primer dia a la ciutat esportiva del Barça. «No només l’hi he dit a Messi sinó a altres jugadors. He disfrutat moltíssim aquests 12 o 14 anys veient aquest equip a la televisió. Ara encara no soc conscient del que significa això. D’asseure’m i posar-me a entrenar el millor jugador del món i els seus companys».

«L’important és la filosofia i tenir clar a què juguem. Valorarem algun canvi del 4-3-3 o del 4-4-2» [Setién].

Notícies relacionades

Després, ha volgut precisar que aquesta relació d’«admiració» cap a aquests futbolistes canviarà de manera notable. «Messi és Messi, Busquets és Busquets, Piqué és Piqué. La meva admiració és la que és, però cadascú ha de ser al seu lloc. Veuran com soc. Soc una persona sincera, directa, vaig al gra», ha comentat recordant que quan arriba «un entrenador nou sempre arriba un estímul nou que ja he vist en el primer entrenament, que ara s’ha de mantenir».

A nivell tàctic, Setién ja va advertir que canviarà coses.  «L’important és la filosofia i tenir clar a què juguem. Valorarem algun canvi del 4-3-3 o del 4-4-2 que s’ha utilitzat últimament. La filosofia no canvia, el dibuix, sí», ha advertit l’entrenador del Barcelona, assumint que va ser una veritable «sorpresa» que Bartomeu elegís el seu nom per davant d’altres. «Mai m’ho havia pensat, i ho dic amb tota la sinceritat. No pensava que el Barcelona em triaria a mi».