09 jul 2020

Anar al contingut

informe de deloitte

El Barça lidera la classificació dels clubs més rics per primera vegada

El conjunt blaugrana supera el Madrid gràcies als 840,8 milions d'euros d'ingressos obtinguts durant la temporada 2018-19

Efe

El Barça lidera la classificació dels clubs més rics per primera vegada

JORDI COTRINA

El FC Barcelona s’ha col·locat per primera vegada al primer lloc de la llista de clubs de futbol més rics del món, gràcies als 840,8 milions d’euros d’ingressos obtinguts durant la temporada 2018-19, segons la llista que elabora la consultora Deloitte.

Els 840,8 milions d’euros ingressats pel club blaugrana suposen un increment d’ingressos del 22% respecte a la temporada anterior (quan va obtenir 690,4 milions d’euros) per la millora dels ingressos comercials (383,5 milions, 19 % d’augment) i dels ingressos per les retransmissions televisives (298,1 milions, 34 % més), segons l’estudi ‘Football Money League’. El creixement de les finances del Barcelona li permet superar el Reial Madrid, que va obtenir 757,3 milions d’euros d’ingressos (un 1% més que en la temporada anterior, quan van ser 750,9 milions).

Els deu primers classificats d’aquesta llista de clubs es completen amb cinc anglesos (Manchester United, que és el tercer, Manchester City, Liverpool, Tottenham i Chelsea), el Bayern Munic alemany (quart), el París Saint-Germain francès (cinquè) i el Juventus italià (desè).

L’únic club de futbol espanyol, a part del Barcelona i el Reial Madrid, que figura entre els 20 amb més ingressos del món és l’Atlètic de Madrid, que manté el seu tretzè lloc del curs anterior amb uns ingressos de 367,6 milions d’euros (un 21% més respecte a l’any anterior, quan van ser 304,4 milions).

En les 10 següents posicions, del vintè al trentè lloc, apareix el quart club espanyol, el València, amb uns ingressos de 184,7 milions d’euros, segons aquesta consultora multinacional.

Els 20 clubs més poderosos van generar 9.300 milions d’euros d’ingressos en la temporada 2018-19, segons aquest estudi, un 11% més que la campanya anterior, amb un increment del 16% en el rebut pels drets televisius (un total de 575 milions), un augment del 9% en els guanys comercials (313 milions) i un 4% més en els ingressos en dies de partit (entrades i abonaments, 51 milions).

Dels 20 amb més ingressos, 17 compten amb un equip femení –incloent l’adquisició del Club Esportiu Tacón per part del Reial Madrid– i 13 amb presència de dones en els seus consells d’administració.

Tot i que el futbol femení no genera més de l’1% dels ingressos als clubs que van facilitar informació sobre aquesta activitat, l’informe considera que aquesta àrea pot generar nous guanys amb la incorporació d’una fase de grups a la Lliga de Campions femenina el 2021-22 i la venda centralitzada dels drets televisius d’aquesta competició per part de la UEFA.