INFORME DE L'ADVERSARI BLAUGRANA

El Nàpols, un rival per descobrir

L'onze que ara entrena Gennaro Gattuso mai s'ha creuat en competició oficial amb el Barça: només hi ha dos amistosos de l'últim estiu com a precedents

Kostas Manolas, l'excentral de la Roma i botxí dels blaugranes el 2018, protegeix un equip en el qual destaquen Fabián Ruiz, Mertens i Insigne

jdomenech51379004 soccer football   serie a   napoli v parma   stadio san paol191216124244

jdomenech51379004 soccer football serie a napoli v parma stadio san paol191216124244 / CIRO DE LUCA

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Una victòria i un empat sobre el Liverpool a tall de targeta de presentació. Però ha quedat antiga i desfasada, sense arribar a groguejar. El Nàpols no s’ha confirmat l’equip tan temible que va vèncer el campió d’Europa a San Paolo (2-0) en la inauguració de la Champions, i després va aguantar el pols a Anfield (1-1).

Era un altre Nàpols, perquè la mà que el dirigia era diferent de la que el comanda des de dijous passat. Aquell era el Nàpols de Carlo Ancelotti; el que s’enfrontarà al Barça portarà el segell de Gennaro Gattuso, Gennaro Gattusosi aguanta fins a l’any que ve. El president Dino de Laurentiis va promoure el relleu per activar l’equip, que vegeta a la zona mitjana de la Sèrie A. Però l’estrena de Gattuso va ser un fiasco: 1-2 davant del Parma. De derrota en derrota no arribarà al febrer.

Arkadiusz Milic celebra el gol marcat al Parma en l’última jornada. / CIRO FUSCO (eFE)

Es tractava del primer partit, i el Barça tindrà un parell de mesos per estudiar el conjunt del sud. De moment, només pot tenir una aproximació del seu rival si analitza els amistosos de pretemporada. Són els únics precedents amb el Nàpols. I precedents irreals, jugats a la calor de l’estiu, sense punts pel mig i disputats als Estats Units. En tots dos va vèncer el Barça: 2-1 a Miami i 0-4 a Michigan.

Però els futbolistes celestes no són uns desconeguts. Ni uns nouvinguts que s’han colat en l’elit. Potser Di Laurentiis estava convençut que un altre entrenador trauria més partit de l’equip que Ancelotti, que es va acomiadar de l’equip golejant el Genk per 4-0 en l’última jornada de la lligueta, amb un triplet del polonès Arkadiusz Milic i un gol del belga Dries Mertens. Va passar a vuitens, la seva cota màxima, invicte, amb tres victòries i tres empats.

Futbolistes contrastats 

L’equip està format per futbolistes contrastats. Els centrals són Kalidou Koulibaly, internacional senegalès nascut a França, i el grec Kostas Manolas, d’amarg record: era el central de la Roma que va eliminar el Barça en els quarts del 2018 i autor del gol definitiu, el 3-0 a la sortida d’un córner que es va avançar a Nelson Semedo.

Notícies relacionades

En el centre del camp els aficionats culers reconeixeran l’exmadridista José Callejón corrent per la banda dreta i l’exbètic Fabián Ruiz, per qui el Nàpols va pagar els 30 milions de la seva clàusula al Betis el 2018. L’altre espanyol de la plantilla és Fernando Llorente, que continua sent suplent habitual i un recurs en l’emergència del resultat negatiu.

A Llorente li barren el pas, principalment, Milik i Mertens, que són els principals golejadors de l’equip. També competeix amb el mexicà Hirving Lozano, arribat l’estiu passat del PSV Eindhoven, i que va costar 38 milions més 4 en variables. Sense oblidar, naturalment,Lorenzo Insigne, el capità de l’equip. 

Temes:

Futbol