Les claus de l'Atlètic-Barça: Hi ha dos 'messis': Marc i Leo

El Barça va consolidar el seu triomf amb dues parades miraculoses de l'alemany i un altre diabòlic gol de l'argentí

marcosl51172413 atletico madrid s spanish defender mario hermoso  r  and bar191201235848

marcosl51172413 atletico madrid s spanish defender mario hermoso r and bar191201235848 / GABRIEL BOUYS

2
Es llegeix en minuts
Marcos López

1.- Mans de número 1 + geni del ‘10’

A l’inici va ser el Messi alemany. Després, el Messi autèntic. Amb dos en va tenir prou per guanyar al Metropolitano. Però abans que arribés el 10 va emergir la figura descomunal de l’1. No s’entén el triomf del Barcelona sense la miraculosa aparició de Ter Stegen per sostenir-lo dempeus. Va tenir dues parades que, en realitat, van ser dos miracles.

En la primera, després d’un xut d’Hermoso, va exhibir una capacitat diria que infinita per articular les seves cames joguinejant amb la pilota que va semblar que s’hi colava. Però en va sortir indemne. Encara faltava el segon. Llavors, Morata va connectar un cop de cap imponent refusat per la seva poderosa mà dreta. I després va arribar elLeode veritat amb el gol de sempre.

2.- Poc pes va tenir Griezmann

Griezmann li va costar trobar-se al partit. No va tenir cap pes. En la primera part no se’l va veure, destinat al flanc esquerre sense aparèixer en les jugades d’atac, tot i que va tenir la coartada que l’equip tampoc el va ajudar. Almenys, en aquesta fase del partit. Després, ja en la segona meitat, i amb el Barça controlant més el joc va tenir dues opcions de xut. Un el va fer amb la cama dreta, però era tan fluix queOblakni es va immutar. En el segon xut va triar malament perquè estava sol dins l’àrea blanc-i-vermella i es va precipitar. Va poder esmorteir la pilota però va xutar fora.

3.- L’intercanvi de banda va alliberar i activar Arthur

El Barça no va començar gens bé. Ni Arthur, confinat al rol d’interior dret, mentre De Jong s’ocupava de la funció de volant esquerrà entregant la posició de mig centre a Rakitic. El brasiler estava desubicat. Li costava girar, perdia pilotes amb massa facilitat i, a més, no connectava amb l’atac.

Després,Valverdeva intercanviar els dos socis del croat. Llavors, passada la mitja hora d’agonia, incapaç de trobar respostes tàctiques per desactivar l’Atlètic, el tècnic blaugrana va enviarArthur  a l’esquerra. I allà va detectarMessi, mentre governava la pilota i aconseguia el control d’una nit descontrolada per al Barça.

4.- L’aigua s’escapava pel flanc esquerre

Notícies relacionades

Abans que Arthur agafés la pilota, el Barça va viure un calvari. No tenia la pilota i quan la tenia li durava poc. Més aviat, poquíssim. Simeoneva dissenyar un Atlètic asimètric enviantSaúla l’ofici ingrat de lateral esquerre per deixar que la velocitat de Trippier penetrés per la banda dreta, esquinçant Junior Firpo de tal manera que va concedir dues faltes perilloses en menys de 20 minuts.

De Jongno ajudava gaire al lateral esquerrà blaugrana. Tampoc Griezmann. I quan Correa i l’exdefensa del Tottenham treien el nas per casa seva, Junior no sabia quina porta tancar. Se li va acumular la feina. I fins i tot va veure una targeta groga que el va condicionar.