EL MIGCAMPISTA DEL FUTUR

De Jong: «No estem tan malament com es diu»

El centrecampista recorda que el Barça és líder a la Lliga i a Europa però admet que l'equip «ha de millorar molt»

jdomenech51100106 barcelona s dutch midfielder frenkie de jong holds a press c191126170439

jdomenech51100106 barcelona s dutch midfielder frenkie de jong holds a press c191126170439 / LLUIS GENE

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Barça no està tan malament com es diu. No està tan malament com per penedir-se d’haver vingut a Barcelona amb un contracte de cinc temporades. Frenkie de Jongha de calibrar també elgrau d’exigènciadel club en funció de les preguntes que sent i que tracta de saber si és feliç o no al seu nou equip als quatre mesos d’arribar. Amb els quatre títols encara en joc i sense passar per la banqueta o la grada.

«No estem tan malament com es diu»,va opinar De Jong, que es va recolzar en la classificació, demolidora, irrebatible: «Som els líders del grup a Europa, dels més difícils, i som els líders de la Lliga».

De Jong va parafrasejar, sense saber-ho,Joan Laporta i la seva cèlebre arenga als penyistes del Barça a l’Hospitalet. Era el maig del 2008, abans de la semifinal de la Champions davant del Manchester United. La Lliga estava perduda, a 17 punts del Madrid. Un any després, substituïtFrank Rijkaard per Pep Guardiola, Laporta celebrava el primer triplet i, sis mesos més tard, el sextuplet.

Guanyar amb lliçons

Les crítiques actuals, de l’opinió pública, de la premsa i els aficionats, revelen un grau d’insatisfacció pel joc de l’equip. I d’això és conscient el futbolista holandès per molt novell que sigui en el volcànic Camp Nou, un estadi on «s’ha de guanyar sempre amb una lliçó de futbol», com va observar poc després Ernesto Valverde, el seu entrenador, en la roda de premsa prèvia al partit davant el Borussia Dortmund. Un partit «important», igual que qualsevol que juga el Barça, però amb la particularitat que la victòria segellaria la classificació com a primer per als vuitens de la Champions. 

De Jong sap que a l’equip està instaurada la idea que «hem de millorar molt» i va proclamar que al vestidor, des de l’entrenador als jugadors,«parlem molt i treballem molt»a la recerca d’aquesta necessària progressió. La que s’espera d’«un equip meravellós, dels millors del món», segons el parer d’un dels seus integrants, sempre amb el somriure al rostre. Per si la seva expressió habitualment riallera no fos suficient, va riure lleument quan li van inquirir si es divertia. «Sí, disfruto molt».

De Jong, en el partit davant del Celta. / JORDI COTRINA

Aprenent de Busquets

Disfruta molt ja sigui jugant d’interior dret, esquerre o de migcampista. I jugant sempre. Li és igual laposició, va repetir, mentre sigui una de les places detitulari alcentre del camp. De Jong va emplaçar Valverde que respongués, sabent que anava a ocupar la seva cadira minuts després. L’entrenador es va limitar a verbalitzar les evidències: li ubica en funció de les necessitats de l’equip.

Notícies relacionades

Disfruta molt ja sigui jugant d’interior dret, esquerre o de migcampista. Li és igual la posició, va repetir, mentre sigui una de les places de titular i al centre del camp. Que són canviants, però constants. De Jong és l’únicjugador de camp que ha participat en els17 partits oficialsTer Stegen els ha disputat complets.

«De vegades l’utilitzo d’interior perquè es despenja bastant en atac isupera línies gràcies a la seva conducciói Busquets pot treure la pilota amb més rapidesa. En el futurtendirà a jugar més de migcampista», va vaticinar Valverde. De Jong va assumir que encara no ha donat el millor d’ell mateix, immers encara en el procés d’aprenentatge per calibrar què és exactament el Barça, i va assegurar que Busquets és un dels companys que més l’ha ajudat.