L'actualitat blaugrana

Una defensa d'excepció per a un mes de vertigen

El Barça afronta una exigent sèrie de vuit partits abans de Nadal amb la defensa delmada per les lesions i les sancions

zentauroepp51020948 entreno fc barcelona foto fcb 21 11 2019191121202243

zentauroepp51020948 entreno fc barcelona foto fcb 21 11 2019191121202243 / MIGUEL RUIZ

2
Es llegeix en minuts
Rafael Tapounet
Rafael Tapounet

Periodista

Especialista en música, cinema, llibres, futbol, críquet i subcultures

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El FC Barcelona afronta a partir d’aquest cap de setmana un mes de vertigen abans del parèntesi nadalenc. L’equip blaugrana té per endavant una sèrie de vuit partits en quatre setmanes en què figuren compromisos de tanta envergadura com la visita al Wanda Metropolitano, els duels de Champions davant del Borussia Dortmund i l’Inter de Milà i, per descomptat, el clàssic del Camp Nou, que va ser ajornat al 18 de desembre. Per afegir dificultat al repte, els d’Ernesto Valverde hauran, a més, d’iniciar aquesta pista americana amb el hàndicap d’una defensa delmada que obligarà el tècnic extremeny a fer malabarismesper compondre una rereguarda de garanties.

La primera prova arribarà dissabte a Butarque, davant el cuer de la categoria, el Leganés. AmbNelson Semedo i Jordi Alba fora de joc per les seves respectives lesions i Sergi Roberto sancionatper acumulació de targetes, el Barça alinearà una defensa del tot inèdita, amb el senegalès Moussa Wagué, que encara no ha debutat aquesta temporada, ocupant el lateral dret, i Junior Firpo al carril esquerre.

En l’eix de la defensa,Gerard Piqué i Clément Lenglet tenen totes les paperetes per ser a l’onze inicial, tot i que la inclusió del central de la Bonanova està potser condicionada per la dedicació que el jugador ha deixat durant tota la setmana al seu últim passatemps empresarial, la nova Copa Davis. A favor de la presència de Piqué juguen, no obstant, dos factors: d’una banda, el futbolista català no podrà jugar, per sanció, dimecres contra el Borussia Dortmund i, d’una altra, Valverde tot just té alternatives per a aquest lloc.

Umtiti, no del tot recuperat

Notícies relacionades

Samuel Umtiti podria ser una opció vàlida a Butarque, però l’absència de Piqué en l’importantíssim duel de Champions de la pròxima setmana converteix el francès en titular gairebé segur davant del Dortmund. I després de veure comels recurrents problemes de genoll li estan impedint fins ara jugar dos partits seguitsa ple rendiment, sembla assenyat reservar Umtiti per quan el seu concurs sigui veritablement imprescindible. D’altra banda, el joveJean-Clair Todibo amb prou feines entra als plans de Valverdei algunes informacions apunten que el Barça està temptejant un possible traspàs al Bayer Leverkusen al mercat d’hivern o, en cas que no es concreti l’operació, una sortida en forma de cessió.

La situació ha portat el ‘Txingurri’ a convocar en els últims entrenaments tres defenses del Barça B: es tracta del lateral dret Dani Morer, que ja va jugar com a titular en el partit solidari que els blaugranes van disputar a Cartagena la setmana passada; el centralÓscar Mingueza, i el lateral esquerreSergio Akieme, un jove talent hispanoequatoguineà que va arribar aquest setembre al filial procedent del Rayo Vallecano. Algun d’ells serà gairebé segur avui a la llista de convocats per al partit de Leganés.