VELLA GLÒRIA

'El Milonguita' Heredia assegura que encara cobra un sou del Barça per ser campió a Europa

«Quan van guanyar la Champions de Roma, el president Laporta va declarar que tots els que van ser campions d'Europa rebrien un sou per a tota la vida. I va complir»

2
Es llegeix en minuts

L’exfutbolista Juan Carlos ‘el Milonguita’ Heredia, que va jugar junt amb l’holandès Johan Cruyff–el seu ‘flaco’– al Barcelona, va assegurar que actualment rep un sou «vitalici» del Barça després d’una promesa de l’expresident Joan Laporta, «per haver sigut campió d’Europa».

‘El Milonguita’ va néixer el dia del treball, un primer de maig, i malgrat que va haver de retirar-se aviat, als 29 anys, per una ruptura de lligaments i meniscos en un genoll, va aconseguir guanyar amb el Barcelona una Recopa d’Europa davant del Fortuna de Düsseldorf, raó per la qual rep un sou vitalici del Barca, segons va explicar l’exjugador durant una entrevista a la revista ‘The Tactical Room’.

«Quan el Barça va guanyar la final de la Lliga de Campions a Roma –davant del Manchester United– amb un gol de Messi de cap, el president del club [Joan Laporta] va declarar que tots els que van ser campions d’Europa amb Barcelona rebrien un sou per a tota la vida. I va complir», va declarar l’argentí nacionalitzat espanyol. El FC Barcelona, no obstant, desmenteix que els campions europeus rebin un salari vitalici.

Quota d’estrangers

Juan Carlos Heredia, anomenat igual que el seu pare al néixer perquè segons ‘el seu vell’ «li tenia fe en el futbol», no va jugar d’inici amb el Barcelona per Johan Cruyff, el seu futur amic, ja que va arribar la mateixa temporada en què van ser fitxats l’holandès i el peruà Hugo Alejandro ‘el Cholo’ Sotil, i la quota d’estrangers es va omplir, per la qual cosa va sortir cedit. «La federació havia dit que es permetrien tres estrangers, i al final només en van permetre dos», va explicar.

Arran d’això, va sortir cedit al Porto de Portugal i després a l’Elx. Però després de dos anys vivint a Espanya, on li van comprar un apartament al seu nom a Barcelona, va aconseguir la nacionalitat i va poder per fi jugar al costat de Cruyff.

Sobre l’holandès, amb qui va estar en contacte «fins als seus últims dies», ‘el Milonguita’ va assegurar que mai va veure «que li arribessin amb una puntada de peu, ¡i això que li clavaven cada destralada!». «Tenia una tranquil·litat tremenda, feia salts i seguia amb la pilota. Era un superdotat», va sentenciar.

Malgrat el temps d’espera per jugar junts, ja que Cruyff li va dir que «volia jugar al seu costat», hi ha jugadors que neixen amb estrella i d’altres estrellats, i el seu cas és el primer.

«No se’n va»

A més de jugar junt amb Cruyff, hi va ser el dia en què es va provar Lionel Messi amb el club culer, on va aprofitar per dir-li al pare de Messi que la Puça del Barcelona «no se’n va», segons recull la revista, i fins al moment així ha sigut.

Notícies relacionades

Més enllà d’una anècdota amb el debut de Messi i la seva llegenda, que creix amb les històries en la seva etapa al Barcelona, on va arribar a tenir «un lleó, 18 gossos i un mico», ‘el Milonguita’ va heretar no només el sobrenom i el talent del seu pare, sinó també els nusos que s’enllacen en la història del futbol.

El seu pare, Juan Carlos ‘Milonga’ Heredia, va jugar amb Adolfo Pedernera, que també va fer història amb Alfredo Di Stéfano al Milionaris de Colòmbia i al River Plate de Argentina; fils que s’uneixen, ja que el final de la seva carrera com a futbolista va ser al mateix club, al River de Buenos Aires, on va jugar Di Stéfano i l’amic del seu pare.