LES REFLEXIONS

Valverde: «A Ipurua es pateix sempre»

L'entrenador del Barça remarca el gran partit de l'equip i aventura que l'entesa total entre Messi, Suárez i Griezmann «és qüestió de temps»

jdomenech50472338 graf3186  eibar  19 10 2019  el entrenador del fc barcelona 191019152145

jdomenech50472338 graf3186 eibar 19 10 2019 el entrenador del fc barcelona 191019152145 / Javier Etxezarreta

1
Es llegeix en minuts
Marcos López

Ernesto Valverde se sentia summament satisfet del triomf d’Ipurua, tot i que no ho exterioritzés. I se sentia summament satisfet perquè dona molt valor a la victòria en el camp del’Eibar  per les dificultats que sol oposar el quadro blaugrana. «A Ipurua es pateix sempre», va dir el tècnic, com per justificar la seva serietat després de la trobada, saldada amb un resultat contundent (0-3).

Es tractava de la segona victòria fora de casa, però consecutiva. Després de caure a Bilbao (1-0), punxar a Pamplona (2-2) i fracassar una altra vegada a Granada (2-0), el Barça es va emportar els tres punts de Getafe (0-2) –una altra plaça difícil– i els d’Eibar. «Hasd’estar molt bé a Ipurua per treure alguna cosa. Has de jugar molt mentalitzat, amb les idees molt clares perquè és un rival que t’obliga a molt i et pressiona molt», va descriure Valverde dels seus pensaments mentre transcorria el duel.

El marcador va traduir un partit gairebé perfecte. Els tres components del trident van anotar i Ter Stegen va sumar el quart partit sense encaixar gols malgrat les característiques de l’atac basc, basat en continus centres a l’àrea. Aquesta particularitat va decidir l’alineació de l’equip, va reconèixer Valverde.

El dilema Todibo-Umtiti

Entre el destre i jove Todibo i l’experimentat i esquerrà Umtiti, va elegir aquest últim. Malgrat que reapareixia després d’una llarga lesió –el seu últim partit amb el Barça va ser el 12 de maig–i havia de jugar a la banda dreta. «Era una decisió que m’ha costat molt prendre perquè Todibo va fer un gran partit davant del Sevilla», es va sincerar l’entrenador barcelonista.

Notícies relacionades

«Ens feia falta la fortalesa d’Umtiti en el joc aeri, la tranquil·litat per defensar les pilotes laterals i la sang freda per treure la pilota des d’enrere malgrat jugar a peu canviat», va destacar Valverde que, en canvi, va observar amb més naturalitat la gran actuació de Frenkie de Jong. Potser és perquè el centrecampista holandès juga un alt nivell des que va arribar.

En canvi, els components del trident que formen Messi, Suárez i Griezmann jugaven junts per tercera vegada tan sols. Van anotar un gol cada un. En dos d’aquests gols, van participar els tres en les jugades. «Els grans jugadors, al final, es troben sempre. Acaben sabent on anirà el desmarcatge d’un, on anirà la passada de l’altre... és qüestió de temps i de partits», va comentar Valverde.