LLIGA DE CAMPIONS

Messi i Dembélé apunten a l'Inter

L'argentí i el francès tornen als entrenaments i es postulen per entrar en la convocatòria de Champions

rtapounet50149779 grafcat3974  barcelona  20 09 2019   los delanteros del barc190930202013

rtapounet50149779 grafcat3974 barcelona 20 09 2019 los delanteros del barc190930202013 / Alejandro Garcia

3
Es llegeix en minuts
Rafael Tapounet
Rafael Tapounet

Periodista

Especialista en música, cinema, llibres, futbol, críquet i subcultures

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Tanta aprensió causen en l’aficionat barcelonista els problemes de salut de Leo Messi que fins al menor símptoma de recuperació de l’argentí és celebrat com un títol. L’afició ja no només vol saber si el capità figura en la llista de jugadors convocats per al pròxim partit, sinó que està pendent de quant temps passa al gimnàs, de si completa almenys una part de l’entrenament amb els seus companys i de quins gestos fa durant la preparació. Per això ahir es va poder escoltar un sospir d’alleujament i satisfacció entre l’afició culer: després de passar tota la setmana passada a la infermeria per culpa d’una elongació a l’adductor de la cama esquerra, Messi va poder saltar al camp d’entrenamentTito Vilanova al costat de la resta dels jugadors disponibles de la primera plantilla i sis futbolistes del Barça B.

I no només Messi. També Ousmane Dembélé, que va causar baixa en el partit de dissabte davant el Getafe per una sobrecàrrega als isquiotibials de la cama esquerra, va compartir sessió amb l’equip. Els dos jugadorsvan fer només una part de l’entrenament (aproximadament una hora)i van continuar després amb els seus respectius treballs específics de recuperació, però tot fa pensar que si avui poden completar la sessió amb normalitat (el Barça s’entrena a partir de dos quarts de sis de la tarda) entraran en la convocatòria d’Ernesto Valverde per al partit de Champions queenfrontarà l’equip blaugrana amb l’Inter de Milà demà al Camp Nou(21.00 hores).

La presència d’almenys un d’ells en la llista alleujaria una mica els problemes que està tenint Valverde per compondre la línia de davanters des que va començar la temporada. Dels quatre atacants que van quedar en la plantilla després de la marxa de Malcom, Coutinho i el comodí Rafinha, nomésAntoine Griezmann, aparentment immune a les lesions, ha pogut participar en els vuit partitsdisputats fins ara. Això ha obligat el tècnic a recórrer de manera habitual a un jugador amb fitxa del filial, Carles Pérez, i al juvenil Ansu Fati, que en aquesta ocasió tampoc podrà donar un cop de mà per culpa d’unes molèsties al tendó rotular de la cama esquerra (el del planter, que ja es va perdre el duel de Getafe, tampoc va participar en l’entrenament d’ahir).

Últims minuts

Notícies relacionades

Tot i que entrin finalment en la convocatòria, Messi i Dembélé tenen a prioripoques possibilitats de formar part de l’onze inicial. L’extrema precaució amb què el cos tècnic vol abordar els problemes físics de l’argentí, els precedents de recaigudes del francès i la imminència del xoc amb el Reial Madrid (el 26 d’octubre) suggereixen que no es correran riscos i que l’eventual concurs de Messi (o de Dembélé) quedarà reservat per als últims 20 o 30 minuts si el partit així ho requereix.

Per aquesta raó, l’opció més probable és que Valverde disposi d’entrada el mateix trio d’atac que ja va utilitzar dissabte davant el Getafe, format per Griezmann, Luis Suárez (que necessita imperiosament començar a revertir els seus mals registres en la Champions en els últims anys) i Carles Pérez, que faria el seu debut en la màxima competició continental. Es quedaran amb seguretat fora de l’equip Jordi Alba, que hauria d’estar ja en la recta final de la recuperació de la lesió del bíceps femoral de la cama esquerra que va patir fa dues setmanes en el partit amb el Borussia Dortmund, i Samuel Umtiti, convalescent d’una fissura al segon metatarsià del peu dret i la tornada del qual està prevista per a l’última setmana d’octubre, si es compleixen els terminis.