POLS A L''INTORNO' DEL BARÇA

Piqué, o la fractura oberta entre vestidor i llotja

El defensa, com ja va fer al seu dia Messi, s'endinsa en la divisió que hi ha amb la junta pel frustrat retorn de Neymar

marcosl50103438 graf582  getafe  28 09 2019   el jugador del barcelona  gera190929185059

marcosl50103438 graf582 getafe 28 09 2019 el jugador del barcelona gera190929185059 / Fernando Alvarado

2
Es llegeix en minuts
Marcos López

Primer, va ser Leo Messi. Ara ha sigut Gerard Piqué. Els dos capitans han coincidit a revelar la fractura que hi ha entre la plantilla i la directiva. Una fractura sustentada en diverses raons. Per a Messi, el primer capità, perquè va dubtar que la junta de Bartomeu hagués dedicat realment tots els seus esforços perquè Neymar Bartomeu tornés al Camp Nou, com desitjaven les vaques sagrades, utilitzant la terminologia cruyffista, del vestidor. «No sé si la junta va fer tot el possible», va arribar a dir el ’10’ al diari ‘Sport’.

El central va voler llançar un avís a la junta per entendre que utilitza els mitjans per filtrar l’excessiu poder dels jugadors

Piqué, el tercer capità després de Messi i Busquets, va explorar, en canvi, una altra via. Va apel·lar, després del triomf a Getafe, que havia de calmar l’ambient, a les lluites que sacsegen l’«‘intorno’», expressió patentada al seu dia per Txiki Begiristain quan exercia de secretari tècnic en l’època de Laporta.

El central va voler llançar un avís a la junta. Va voler, a més, que els directius sabessin que ells també saben d’on venen les filtracions sobre l’excessiu poder que tenen els jugadors en la gestió del club, transcendint fins i tot els límits esportius. Un poder que, curiosament, han anat guanyant per la inacció dels directius. 

No fer-se mal

Piqué semblava, d’una banda, conciliador reclamant «unitat», una cosa que, curiosament, ja havia fet fa un mes després de l’empat a Pamplona (2-2), però, alhora, el to de la seva veu convidava a un avís. Un avís a la llotja. «No volem conflictes. «Quan dos no es volen enfadar, no hi ha discussions», va comentar el central blaugrana.

«No volem conflictes. Quan dos no es volen enfadar no hi ha discussió» (Piqué)

«Hem d’estar junts per no fer-nos mal», va recalcar després en un clar missatge cap a la junta, a més de destapar les afinitats que manté amb certs mitjans de comunicació. Mitjans que Piqué, curós en l’ús de les paraules en la seva aparició al Coliseum Alfonso Pérez, no va citar en concret.

«Sabem quins són els diaris afins al club i que fan articles. Malgrat que estiguin firmats, sabem que una altra persona els ha escrit» (Piqué) 

«Sabem quins són els diaris afins al club i que hi ha articles, malgrat que estiguin firmats, que sabem que una altra persona els ha escrit», va revelar un dels capitans del Barça, aprofundint encara més en la fractura oberta.

Notícies relacionades

El club, de moment, calla, conscient que és una ferida que ve de lluny. Fa poc més d’un any, coincidint amb el Mundial de Rússia, va ser el mateix Piqué qui va explicar que el president Josep Maria Bartomeu  Josep Maria Bartomeuli havia trucat per telèfon després de l’emissió del famós documental en què Griezmann anunciava que no venia al Barça. Ara, el francès sí que hi és. Però Neymar, no.

«No ens volem enfadar, s’ha de mantenir el club unit», va implorar el defensa. A Bartomeu li toca gestionar ara aquest entorn agitat.