DEL JAPÓ ALS EUA

Piqué: «La pretemporada no va ajudar»

«Hi va haver molts viatges, més quilòmetres i poc entrenament. Molts ho notem i encara no tenim el to», afirma el central

marcosl50038274 graf8195  barcelona  24 09 2019   el defensa del fc barcelon190925105515

marcosl50038274 graf8195 barcelona 24 09 2019 el defensa del fc barcelon190925105515 / Quique Garcia

2
Es llegeix en minuts
Marcos López

Ha sigut un inici estrany de temporada per al Barça. No només pels mals resultats fora de casa, on no ha guanyat ni un dels quatre partits que ha jugat, sinó perquè Valverde no ha pogut treballar amb la plantilla al complet. Per començar, no ha tingutMessi, que ha patit tres problemes musculars en dos mesos, tampoc SuárezniDembélé.

 «La pretemporada no ha ajudat a començar bé la competició», va dir Gerard Piqué, un dels capitans del Barça. «Ha sigut la pretemporada amb més viatges, amb més quilòmetres i amb poc entrenament. Ho notem molt i encara no tenim el to, no només Messi. Però s’ha de seguir, perquè estem obligats a guanyar, és un contratemps», va afegir el defensa blaugrana.

El Barça va començar la pretemporada al Japó, va passar per Barcelona i la va acabar després als Estats Units just la mateixa setmana en què s’estrenava en la Lliga a Bilbao. «Mira ara el que li ha passat a Messi... Però no hi ha excuses, a l’equip hi ha gent qualificada per substituir-lo i seguir endavant, tot i que esperem que estigui fora el menor temps possible. Hi ha bastants jugadors que no hem aconseguit el to, perquè és el que hi ha», ha argumentat Piqué.

«Amb la lesió del Leo l’equip es va parar una miqueta i es va acular una mica» (Piqué)

El central va reiterar: «No hi ha excuses, som el Barça, tot i que la pretemporada no fos l’òptima». Però resulta obvi, i així ho sosté la plantilla i el mateix Valverde–tot i que evita denunciar-ho públicament– que aquest estiu agitat que el va portar d’Àsia als Estats Units està passant ara factura.

«Els pecats»

En aquest sentit, Piqué ha reconegut que «són èpoques que hem passat al llarg d’altres anys», convençut que aconseguiran remuntar. «És un resultat molt bo, tot i que hi va haver fases del partit que no el vam poder controlar. Amb la lesió del Leo, l’equip es va parar una miqueta i es va acular una mica», ha reconegut el defensa blaugrana.

Notícies relacionades

«Coneixem els pecats. No és fàcil, de vegades, canviar les coses. Ho estem intentant, l’equip ho parla. I en els primers minuts es va veure la intenció de collar a dalt, de generar ocasions... Vam poder marcar dos gols ràpids. Getafe serà una altra història, tot i que necessitem dues victòries seguides», ha dit Piqué, que «entén perfectament el que pensa la gent» sobre Luis Suárez.

«Som persones, anímicament i personalment tenim la nostra vida. No som màquines, és molt difícil rendir al cent per cent sempre», ha assegurat el defensa.