ELS PREMIS DE LA FIFA

Messi, 'The Best' 2019

El davanter del Barça és coronat com el millor jugador del món superant Cristiano Ronaldo i Van Dijk

Klopp, que va guiar el Liverpool a la Champions, és elegit millor entrenador davant de Guardiola i Pochettino

zentauroepp50024111 argentina and barcelona forward lionel messi reacts after wi190923233659

zentauroepp50024111 argentina and barcelona forward lionel messi reacts after wi190923233659 / MARCO BERTORELLO

5
Es llegeix en minuts
Marcos López

Al final, Leo Messi és The Best per a la FIFA. El millor jugador del món del 2019. No havia guanyat, curiosament, aquest trofeu, que es va crear el 2016. Agafa el relleu de Luka Modric, a qui la seva gran temporada amb el Madrid i Croàcia, a la qual va portar a la final del Mundial de Rússia, li va donar el tron el 2018.  Cristiano Ronaldo, que ni tan sols va viatjar a Milà, i  Van Dijk, el central del Liverpool, que va guanyar la Champions, eren els altres dos aspirants.

«Abans que res vull agrair a tots els que van decidir que soc el millor. Els premis individuals són secundaris. Però una nit especial per a mi, tinc la sort de tenir asseguts allà la meva dona i dos dels meus tres fills. És la primera vegada. Ja va estar en una altra gala, però no recordava res. Era molt petit. Veure'l allà i disfrutar amb ells és una cosa única. No té preu. Són dos enamorats del futbol, embogeixen amb els jugadors que veuen al seu voltant, no saben si demanar-los una foto o un autògraf», va dir Messi, emocionat per compartir amb la seva família el retorn al cim del futbol mundial.  Rapinoe , la jugadora nord-americana, va ser elegida la millor del món.

«És una nit especial per a mi, tinc la sort de tenir asseguts allà la meva dona i dos dels meus tres fills. És una cosa única, no té preu» (Messi)

Però va guanyar  Messi, que va anar al teatre de la Scala milanesa acompanyat d' Antonella, la seva dona, i els seus dos fills grans,  Thiago  i  Mateo. El davanter del Barça va fer un viatge llampec a Itàlia perquè aquest dimarts ha de jugar al Camp Nou contra el Vila-real.  Gianni Infantino, el president de la FIFA, va entregar el guardó a  Messi.  «Són tres jugadors increïbles, diferents, que conquereixen els nostres cors», va dir el dirigent, que va lamentar «l'episodi de racisme que es va viure» al seu país, «a la Lliga italiana». Hem de dir no al racisme. Però no només dir-lo sinó barallar-loperquè estiguin fora del futbol i de la societat».

 Messi  no va guanyar el trofeu Puskas al millor gol de l'any. L'astre argentí competia amb el colombià  Fernando Quintero, del River Plate, i  Daniel Zsori, el jugador hongarès de 19 anys que el febrer passat va donar el triomf al Debrecen. Va guanyar Zsori. Així va començar la gala al teatre de La Scala de Milà. El segon guardó estava destinat al millor entrenador. Lluitaven  Pep Guardiola  (Manchester City),  Jürgen Klopp  (Liverpool) i  Mauricio Pochettino  (Tottenham). Finalment va guanyar el tècnic alemany, a qui la Champions conquistada al Metropolitano de Madrid l'ha elevat al cim dels tècnics.

«Ningú esperava que fos aquí si mirem 20 anys enrere» (Klopp, millor tècnic)

L'home que sempre perdia finals va acabar emportant-se el trofeu més desitjat: la Lliga de Campions. “Perdoneu-me, però pesa bastant aquest trofeu. ¡Què puc dir! He de donar les gràcies a tothom. Ningú esperava que fos aquí si mirem 20 anys enrere. Si soc aquí és gràcies als jugadors. Vull, a més, donar les gràcies a Pochettino per aquesta gran final de Champions. I donar les gràcies al meu club, el Liverpool és espectacular. I, per descomptat, als propietaris que van confiar en mi. Com a entrenador només pots ser igual de bo que els teus jugadors”, va afirmar un emocionat   Klopp, que no va citar   Guardiolaen cap moment del seu emocionat discurs.

Premi Fair Play a Marcelo Bielsa

“Hi ha gent que no està en la mateixa situació que nosaltres, hi ha gent que pateix, i els animo a unir-se a Common Goal”, va afirmar l'entrenador del Liverpool en al·lusió a la iniciativa solidària impulsada per  Juan Mata  en la qual planteja als seus companys de professió el fet de donar almenys l'1% del seu sou a causes que utilitzin l'esport per aconseguir un impacte social.

Després, la FIFA va concedir el trofeu de millor portera a  Sari van Veenendaal, la portera holandesa que acaba de fitxar aquest estiu l'Atlètic de Madrid. L'hi va entregar  Samuel Etoo, l'exdavanter del Barça. El premi Fair Play va ser concedit a  Marcelo Bielsa  perquè va ordenar al Leeds, el seu equip, deixar-se encaixar un gol després d'haver-ne marcat un amb un jugador de l'Aston Villa estirat a terra.

«Va ser una decisió nostra, no dels jugadors. Hem reflexionat molt sobre aquesta jugada i crec que és la millor manera de demostrar els valors a través de l'esport. El futbol té moltíssim impacte a nivell mundial, és important transmetre valors a nivell moral i no només esportiu», va dir l'ajudant de  Bielsa  a l'hora de recollir el premi. «Aquest premi el firma Marcelo Bielsa». El tècnic argentí no va acudir a la gala.

Alisson guanya Ter Stegen

I després de reconèixer l'enorme gest esportiu de  Bielsa, la FIFA va anunciar l'elecció del millor porter. El blaugrana  Ter Stegen  va quedar superat per  Alisson, el porter brasiler del Liverpool, que també va derrotar  Ederson, el porter del Manchester City. «Perdoneu-me. No era culpa meva», va dir justificant el seu retard a l'hora de pujar a l'escenari.

«És un premi que representa tota la feina que he fet en la meva vida. No em vaig rendir mai» (Alisson, millor porter)

 «És un premi que representa tota la feina que he fet en la meva vida. Vull pensar en  els meus pares, que em van ajudar a arribar fins aquí. Ara no tinc paraules. Qualsevol brasiler somia ser jugador de futbol. Vaig lluitar, no em vaig rendir mai, cal creure sempre en aquest esport i en els valors que transmet», va afirmar  Alisson.

Després, es va conèixer que  Jill Ellis, la seleccionadora dels Estats Units i campiona del món a França, és la millor entrenadora del món. Va entregar el guardó  Jose Mourinho, l'extècnic del Madrid. «És un honor Jose rebre aquest premi de les teves mans. Ara tothom està més amb nosaltres després del que vam viure a França», va reconèixer.

Notícies relacionades

 

De Jong, a l'equip ideal

A l'equip ideal de la FIFA hi ha  Alisson  (Liverpool),  De Ligt  (Juventus),  Ramos (Madrid),  Van Dijk (Liverpool),  Marcelo (Madrid),  Modric (Madrid),  De Jong (Barça),  Mbappé (París SG),  Hazard (Madrid) i  Messi (Barça).  Cristiano  (Juventus), que no estava a la gala, completava aquest onze de millors jugadors del món. Ni tan sols es va esmentar el seu nom a la gala. 

Temes:

Messi FIFA