el desastre de granada

Valverde: «Me'n sento responsable»

L'entrenador del Barça es queda sense explicacions a Granada davant de la terrible mala ratxa fora de casa, amb 8 partits sense guanyar

valverde / periodico

2
Es llegeix en minuts
Marcos López

Com aànima en penaestà el Barça fora de casa. En poc més d’un mes de Lliga ha encaixat dues derrotes fora de casa. I hi ha caigudes, com les deGranada, que retraten tothom. No nomésJunior Firpo, a qui Valverde va substituir sense cap pietat en el descans pel seu dramàtic error en l’1-0.

Però aquesta caiguda també arrossega el tècnic, col·locat sota sospita, igual que la resta d’un equip que cada vegada juga pitjor. Ve del curs passat, sobretot lluny de casa. En els vuit últims partits, inclòs la final de Copa, ni un sol triomf. Cinc derrotes(2-0 del Celta, 4-0 del Liverpool, 2-1 del València a la final, 1-0 de l’Athletic i 2-0 del Granada) i tres empats(2-2 amb l’Eibar, 2-2 amb Osasuna i 0-0 amb el Borussia Dortmund).

«Pots perdre i pots guanyar, però quan perds has de merèixer guanyar. I no ens ho hem merescut». La crua reflexió de Valverde 

«Pots perdre i pots guanyar, però quan perds has de merèixer guanyar. I no ens ho hem merescut», va afirmar un abatut Valverde, que veu com l’equip se li escapa de les mans fora del Camp Nou. «Fora de casa no estem bé», va repetir el tècnic en una curta i trista roda de premsa. Tot i que fins i tot ell mateix no va tenir més remei que assumir l’irremeiable. «Estem especialment malament», va afegir, assumint que «el nostre futbol no ha sigut massa bo».

Sense contundència

Més aviat va ser un futbol pla, insípid i estranyament depriment. «Esclar que em preocupa. Si passa això en quatre partits fora de casa és un símptoma que no estem gaire bé», va afirmar l’entrenador blaugrana, i va explicar que«hi ha jugadors que s’han incorporat tard per lesions».Després, va entrar en una anàlisi molt més tàctica dels problemes que sacsegen el seu Barça.

«Dominem, però no ho traduïmen situacions de gol». Un domini que no va servir de res. «¿Impotència? Ens falta contundència a la zona d’acabament. Sortíem bé de la pressió, però després és qüestió de definir la jugada. Aquí no estem encertats. Ni tampoc concretant. Ens va passar amb el Borussia, contra l’Osasuna...»

Amb quatre davanters

Notícies relacionades

El problema és que el Barça és incapaç de dominar els partits quan puja a l’avió. «Em sento responsabledel que ha passat. Els actors són els jugadors, els que s’equivoquen i encerten, però, al final, sempre te’n fas responsable». Responsable que l’equip faci davallada sense recursos. Ni des de la banqueta. Ni tampoc al camp.

Messi, Suárez, Griezmann i Ansu Fativan coincidir en l’atac. El jove va ser qui més impacte va tenir. Messi, un xut a porteria de dos; Suárez, tres rematades i cap entre els tres pals; Antoine, un xut, que va ser interceptat per un defensa. Descoratjador per a tothom. I més per a Valverde perquè al Barçali han perdut el respecte