PSG - ESTRASBURG (1-0)

Hostil rebuda a Neymar, que dona el triomf al PSG amb un golàs

El Parc dels Prínceps xiula el brasiler, que respon amb un gol de xilena magistral al temps afegit

Els ultres de l'equip parisenc adverteixen l'estrella que el «camí de la redempció serà llarg; molt llarg»

marcosl49857855 soccer football   ligue 1   paris st germain v rc strasbourg190914180443

marcosl49857855 soccer football ligue 1 paris st germain v rc strasbourg190914180443 / GONZALO FUENTES

5
Es llegeix en minuts
Marcos López

«El camí de la redempció serà llarg. Molt llarg». Abans de començar el partit, els ultres del Paris SG van emetre un comunicat a través de les xarxes socials per anunciar a Neymar que no ho tindrà gens fàcil en la seva reinserció a l’equip. Després d’un estiu ple d’embolics i després de fracassar en el desesperat intent de tornar al Barça, l’astre brasiler va ser titular (va completar els 90 minuts) al triomf parisenc sobre l’Estrasburg. Un triomf que porta la seva firma magistral perquè es va inventar una xilena on no hi havia res, ja en el temps afegit, per convertir-se en l’estrella de la tarda.

Va debutar a la cinquena jornada del campionat exercint de líder ofensiu del conjunt de Tuchel, amb tota la llibertat del món, per darrere de Choupo-Moting, el nou titular per les absències dels lesionats Mbappé i Cavani. Al trepitjar la gespa del Parc dels Prínceps, tot un esdeveniment tenint en compte que portava més de quatre mesos sense fer-ho, Neymar va veure que la «indiferència» que havien reclamat els aficionats més radicals es va transformar en enuig. A cada pilota que tocava Ney se sentien xiulades des de la grada. Xiulades sense parar

«Futbolísticament és un dels talents més grans de la seva generació. Però està lluny de ser el més important per a nosaltres ara perquè ha faltat moltes vegades el respecte a aquest club, al qual ha humiliat en molts moments», van arribar a denunciar els ultres en aquest comunicat. Per això va viure una tensa estrena a la seva tercera temporada a la Lliga francesa.

Ni Neymar volia ser-hi, obsessionat com camina pel retorn al Camp Nou. Ni els aficionats volien que es posés la samarreta blanca del PSG. Malgrat les xiulades, que no es van deixar de sentir en una assolellada tarda parisenca, l’astre va demanar la pilota.

La va demanar sempre, sense amagar-se en cap moment. Escortat a l’esquerra per Sarabia, l’exjugador del Sevilla, i per Di Maria a la dreta, Neymar va deixar un parell de detalls tècnics d’altíssima qualitat el primer quart d’hora. Una passada sense mirar Sarabia i un cop de taló a Di Maria, mentre Keylor Navasdebutava al conjunt francès amb una decisiva parada quan el marcador encara indicava el 0-0 inicial. Va repel·lir amb eficàcia l’endimoniat xutd’Ajorque.

El públic no només li xiulava cada cop que tocava la pilota sinó que va airejar pancartes insultants

I un parell de pancartes gegantines a l’estadi com a testimoni d’aquesta hostil benvinguda. A la primera li deien a Neymar Sr, el pare, que enviés el seu fill a Vila Mimosa, un barri històric de la prostitució a Rio de Janeiro. A l’altra li retreien que estigués disposat a donar 20 milions d’euros per reunir-se amb Messi al Barça, mentre l’insultaven.

De més a menys

No va ser un partit gens fàcil per a Neymar. Ni tampoc per al PSG, de tan enverinat que estava l’ambient. Tot i que no volia va acabar influint el joc de l’estrella i, per descomptat, del seu equip. Va començar bé la trobada, però, curiosament, la millor ocasió de la primera meitat va ser de l’Estrasburg, tot i que va topar amb el felí Keylor Navas.

Va necessitar Neymar 44 minuts per fer el primer xut. Va ser un llançament llunyà des de fora de l’àrea que va sortir fregant el pal de dret de la porteria de l’Estrasburg. Va acabar la primera meitat amb cinc xuts del PSG i cap entre els tres pals. Prova de la seva pobra producció ofensiva.

Els canvis de Tuchel

Tan malament ho veia Thomas Tuchel, l’entrenador del Paris SG, que va canviar de banda Sarabia i Di Maria. L’exsevillista se’n va anar al flanc dret de l’atac i l’argentí es va quedar al costat esquerre. Neymar va entrar amb energia a la segona meitat, sabent que havia de calmar tant rebuig i tant esbronc amb un bon rendiment. A la mitja hora final va tenir l’ajuda d’Icardi, el nou ‘nou’ fitxat per l’equip francès.

Va tenir, com és habitual, la personalitat per ser el guia de l’equip, però els detalls tècnics, un giravolt, una acceleració, arribaven massa lluny de l’àrea. I quan es va acostar a la porteria no va tenir prou precisió al xut final. A l’afició del PSG no li agradava res, advertint-li des del primer moment fins a l’últim que haurà de recórrer un llarg camí per rebre el perdó. Si és que el rep, és clar.

El partit va entrar en zona perillosa per a l’equip de Tuchel, que resistia dempeus gràcies a les parades decisives de Keylor Navas, mentre Neymar sortia amb molta intenció a l’àrea de l’Estrasburg. Però la seva gran acció individual (m. 76) va topar amb el cos de Sels, el porter, que després va repel·lir un superb xut des de fora de l’àread’Ander Herrera

 

Absent a la Champions

Notícies relacionades

Dimecres arriba el Madrid de Zidane al Parc dels Prínceps, però Neymar ho haurà de veure des de la grada –una oportunitat menys, per tant, per redimir-se. Està sancionat i complirà la primera de les tres trobades de càstig per les seves queixes a la UEFA. Abans de començar el partit pel retrobament, va deixar un missatge al seu compte de Twitter. «Corre, corre com si fos l’últim dia de la teva vida».

Així va córrer i va jugar Neymar, tot i que era, en realitat, el primer de la seva tercera temporada. Va córrer a la recerca d’una redempció que va començar a construir quan va dibuixar aquesta xilena per donar-li els tres punts al PSG. Un cop feta l’obra d’art, va demanar la pilota, la va amagar sota la samarreta, com si estigués embarassat, i es va posar el dit gros a la boca. Un xumet per a Neymar.

Temes:

PSG Neymar