ACTUACIÓ MAJESTUOSA

Ansu Fati, un nen amb encant

En només set minuts, el juvenil va firmar un gol superb i li va donar una assistència a De Jong per liquidar el València

El davanter, amb 16 anys i 318 dies, porta dos gols en els seus tres partits amb el primer equip en una irrupció brutal

marcosl49861598 barcelona  14 09 2019   deportes      felicitaciones a ansu 190914232944

marcosl49861598 barcelona 14 09 2019 deportes felicitaciones a ansu 190914232944 / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
Marcos López

Messi somiava amb la foto del trident del 2015. Leo somiava, i així l’hi va fer saber qui corresponia, al president Josep Maria Bartomeu, que reunir de nou Neymar amb Luis Suárez i amb ell garantia els títols, sobretot en aquesta Europa tan esquiva. El que no somiava ningú, ni tan sols el geni argentí, és que el Camp Nou assistís al naixement d’una estrella. Allà hi havia el 10, al costat de la banqueta, a la primera fila de la grada de l’estadi, encara adolorit per aquesta traïdora lesió muscular, quan un adolescent de només 16 anys i 318 dies va sacsejar el Barça amb una enlluernadora aparició.

Messi somiava amb el trident del 2015 i, de sobte, va viatjar al futur. Com si fos el trident del 2022. No, no va ser el seu gol de pur davanter centre. No, ni de bon tros. No només es fregava els ulls Ansu sinó milions de persones davant de la televisió tenien la certesa que estava passant una cosa única. Privilegiats van ser els 81.617 aficionats que podran dir d’aquí a un temps que ells hi eren, la nit en què Ansu Fati es va disfressar de Samuel Eto’o per convertir-se en un nou indetectable per a l’experta defensa del València.

La saviesa d’un adult

Va resultar invisible perquè l’atac del Barça va néixer al flanc dret amb una combinació entre Carles Pérez i Frenkie de Jong per acabar gairebé en el punt de penal on va aparèixer un nen amb la determinació i fredor d’un adult per firmar el gol amb una precisió excel·lent. Cop amb la dreta de vell golejador. Al marcar-lo, es va convertir de nou en nen. I es va emocionar. ¡Com per no emocionar-se!

Ansu Fati, Piqué i Griezmann celebren un dels gols del Barça. / JORDI COTRINA

El món movent-se vertiginosament al seu voltant. Però ell, a la seva. Generós com és, Ansu va voler tornar-li el regal a De Jong al 2-0. Llavors, es va camuflar sota la roba d’extrem esquerre, aquests homes solitaris que viuen enclosos al seu món, esperant que li arribi la pilota.

Notícies relacionades

Quan la va tenir, va accelerar de tal manera que va esquinçar el defensa valencianista, provocant problemes a la cintura de Garay, tenint, a més, la calma necessària per aixecar el cap quan la línia de fons amenaçava de devorar-lo. De sobte, va parar i va mirar. De sobte es va fer savi perquè va esperar que De Jong acudís puntual al regal del seu jove col·lega de la colla.

Tot va passar en set minuts de bogeria. En set minuts va néixer un nen amb encant. En set minuts va marcar un gol de davanter centre. També ho va fer a Pamplona abans de l’aturada. Allà, a El Sadar, amb un imponent cop de cap. Al Camp Nou, en canvi, amb un letal cop amb la dreta. En set minuts, un nen amb estrella. I l’estadi es va emocionar de tal manera que mai oblidarà la nit d’Ansu.