S'INAUGURA L'ESTADI JOHA CRUYFF

Valdés: "Ansu té ànima de campió, és un assassí de l'àrea"

El tècnic del Juvenil A es mostra emocionat per l'estrena de la seva noca casa davant de l'Ajax

marcosl49575151 barcelona  25 08 2019   deportes victor valdes  entrenador d190826174855

marcosl49575151 barcelona 25 08 2019 deportes victor valdes entrenador d190826174855 / JORDI COTRINA

3
Es llegeix en minuts
Marcos López

"És la casa on em vaig criar, és el futbol que m’ho va donar tot, és la referència i el model que vam mamar des de petits. És el Barça de tota la vida, és Johan, el 14, és el Jordi que ho estarà veient...". Víctor Valdés estava emocionat. No ho podia evitar. S’asseurà aquest dimarts a la banqueta del nou estadi Johan Cruyff per enfrontar-se a l’Ajax. No podrà, no obstant, tenirAnsu Fati, la nova estrella de La Masia. De moment, el jove juvenil, de 16 anys, pertany al primer equip, amb qui ja va debutar diumenge passat al Camp Nou davant del Betis, convertint-se en el segon més jove de la història del club blaugrana.

"A Ansu l’he disfrutat molt poc. L’he tingut pocs dies a les meves mans. El primer dia tenia molèsties a la planta del peu i no va poder jugar a Rússia contra el Zenit. Li vaig dir: 'Ansu, ensenya’m les botes’. Eran un autèntic desastre, el dolor li venia d’allà. Potser ningú se’n va adonar, però nosaltres sí. Li vam anar a comprar unes botes noves. I en el primer minut en què va tocar la pilota, ja amb les botes noves posades, vaig veure que és fort, ràpid, anarquia total en el seu joc, amb gran desimboltura. Se li ha de donar llibertat total perquè flueixi", va dir Valdés, l’entrenador del Juvenil A.

"A Ansu li vaig dir a Rússia: 'Ensenya’m les botes’. Eren un autèntic desastre, el dolor li venia d’allà. A la primera pilota que va tocar, ja amb botes noves, vaig veure que és fort, ràpid, amb anarquia total en el joc" (Valdés)

"¿Què li he dit a Ansu? Que no s’oblidi d’on ve perquè ell representa moltes coses. És la feina ben feta d’una selecció. Té ànima de campió, és un assassí de l’àrea; per això és un dels meus reis. No tinc cap dubte que la nostra etapa va acabar a Rússia, a més tinc una història personal amb la qual m’identifico molt", ha comentat Valdés, que va explicar que ve d’"una etapa de molt silenci en el qual he tingut temps de pensar moltes coses".

Notícies relacionades

Després, Valdés ha relatat els cinc punts de la seva filosofia com a entrenador: "Diversió, actitud, identitat, varietat i atac". En aquest aspecte, Valdés ha explicat que "vaig fer una gran cagada al fiar-me de gent externa, gent que et prometia la lluna." Ara, el tècnic del Juvenil A ha après d’aquests errors. "¿Si trobo a faltar la porteria? ¡Quina pregunta més bonica! Em vaig treure els guants, soc un entrenador sense guants. Però mai deixaré de ser porter. Ser porter és la meva ànima. He estat empresonat 20 anys de la meva vida a la porteria. Però he tingut moments de glòria suprema en aquesta presó".

"¿Si trobo a faltar la porteria? ¡Quina pregunta més bonica! Em vaig treure els guants, soc un entrenador sense guants. He estat empresonat 20 anys de la meva vida a la porteria. Però he tingut moments de glòria suprema en aquesta presó" (Valdés)

I ara s’asseurà a la banqueta del nou estadi Johan Cruyff. "El destí m’ha posat per casualitat, o no, aquí. Serem un equip, amb una idea de joc que representi l’esperit de La Masia. No vull oblidar-me dels meus dos grans amics: Iniesta i Xavi. Ells formen part de La Masia, d’aquesta germandat. Jo he dormit al Camp Nou veient el Dream Team. Volem ser un 2.0 amb una miqueta més de gas".