PRÈVIA DAVANT EL BETIS

Valverde colla Griezmann: "S'ha de buscar la vida"

L'entrenador del Barça incita el davanter francès que sigui més productiu en atac

marcosl49547535 barcelona  24 08 2019 deportes ernesto valverde observa la s190824191723

marcosl49547535 barcelona 24 08 2019 deportes ernesto valverde observa la s190824191723 / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech

Després de dues temporades a la banqueta volcànica del Barça, on ha conegut la glòria (dues Lligues, quatre títols, 5-1 al Madrid, 0-3 al Bernabéu...) i un parell de viatges a l’infern (Roma, Liverpool), el panorama que es dibuixa davant el primer partit de Lliga a casa amb el Betis no alterava gaireErnesto Valverde,coneixedor que els estats d’ànim canvien cada quatre dies (segons el resultat). Al Barça, fins i tot amb més rapidesa que en altres clubs.

El Barça es presenta després d’una derrota a San Mamés, en un partit no gaire elogiable, amb un davanter que sembla un cas perdut (Dembélé), un altre d’extraviat (Griezmann), amb el més encertat de Bilbao afectat per una gastroenteritis (Rafinha) amb un, el millor, sortint d’una lesió (Messi) i un altre, que va desertar (Neymar), volent tornar. Per a tothom va tenir paraules.

Experiència útil

Al més feble el va disculpar: “Amb Dembélé sempre es fa una bola massa gran”,va afirmar, negant-se a fomentar la xerrameca que s’esplaia especialment al voltant del Barça. De Neymar es va escudar dient que pertany al PSG, a banda d’al·legar que ningú sap on acabarà el brasiler. Ja va viure una experiència semblant l’estiu del 2017 amb el brasiler i el seu futur donant la llauna. Ara li resulta d’utilitat. “Sempre hi ha rumors. Si ens afectessin no podríem jugar mai, cal saber-ho afrontar”, va comentar.

“Si em comparo amb un amic que és a Eivissa de vacances, estic pitjor; si em comparo amb un que està salvant vides d’immigrants al Mediterrani, estic millor". Valverde i el seu estat d’ànim, recordant Òscar Camps i l’‘Open Arms’

De Griezmann sí que en va parlar. El toc d’atenció que li va donar a la sala de premsa de Bilbao va quedar reafirmat. Llavors li va recriminar que hagués participat poc en el joc, sent com és el segon fitxatge més car de la història. El primer (Philippe Coutinho) era a la grada abans de volar cap a Munic i el tercer, mentre no es paguin més variables, és Dembélé.

Va inicitar Griezmann a “buscar-se la vida” a la davantera “per produir” més joc. Valverde necessita que el futbolista francès “participi molt més” per enriquir el Barça, tant si hi és Messi com si no hi és. Per això va demanar el seu fitxatge per segona vegada consecutiva a canvi de 120 milions d’euros. Les circumstàncies, sense cap dels quatre davanters de l’any passat en condicions (Messi, Suárez, Coutinho i Dembélé, més Malcom), converteixen Griezmann en l’home clau davant el Betis.

Griezmann, entre Semedo i Alba, a l’entrenament. / JORDI COTRINA

Arturo Vidal, l’alternativa

Amb tantes absències,  Valverde haurà de retorçar el dibuix tàctic i buscar variants per no carregar de responsabilitat el jove Carles Pérez alineant-lo com a titular. Arturo Vidal, al ser un bon arribador a l’àrea, guanya punts per ser a l’onze inicial. 

Notícies relacionades

En aquest cas, la nòmina de migcampistes s’ampliaria. És la línia més abundant de la plantilla. “O juguem amb vuit mitjos o algun es queda fora. La culpa és dels anglesos, que van dir que només podien jugar onze”.

Un cop d’humor de Valverde que, segons Ramon Català, antic col·lega seu a les banquetes, ho està “passant malament” al Barça. “No sé en quin context ho va dir", va apuntar, abans d’explicar-se. “Si em comparo amb un amic que és a Eivissa de vacances, estic pitjor; si em comparo amb un que està salvant vides d’immigrants al Mediterrani, estic millor". Valverde al·ludia a Òscar Camps, el líder d’Open Arms, i amb qui va col·laborar a la campanya de Relats Solidaris de l’Esport per recaptar fons que permetessin organitzar més campanyes de salvament al mar.