CONVOCAT DAVANT DEL BETIS

Ansu Fati, un juvenil de 16 anys, arriba al Camp Nou

El davanter de Guinea Bissau, que no ha debutat oficialment amb el Barça B, entra en la llista per les baixes de Messi, Suárez i Dembélé

"Disfruta del Camp Nou, petit, que de ben segur, si debutes, et portarà enlaire", li diu Valdés, el seu tècnic al Juvenil A

ansufati1

ansufati1

3
Es llegeix en minuts
Marcos López

Ni tan sols ha jugat un partit oficial amb el Barça B. És juvenil. Només té 16 anys. Però les lesions de Messi, Dembélé i Luis Suárez li han obert, de manera inesperada, la porta del Camp Nou. Ansu Fati, el davanter del Juvenil A blaugrana, portava tota la setmana entrenant con Ernesto Valverde, però sense intuir que arribaria tan ràpidament al primer equip. Aquest diumenge s'asseurà a la banqueta al ser inclòs en la llista de 18 jugadors. Una llista on hi ha ell i Carles Pérez, però no apareix  Abel Ruiz, el nou titular del filial.

Va arribar a La Masia amb 10 anys procedent de Sevilla. No va arribar sol. També venia amb el seu germà Braima. El Sevilla es va indignar amb el club blaugrana per treure-li dos talents d'aquest nivell que brillaven en l'escola de futbol Peloteros Sierra Sur de la ciutat andalusa. Des d'aleshores, viu a La Masia.

En aquella època, el club blaugrana no fitxava jugadors alevins. Pero Ansu era diferent. Aviat Albert Puig, director de la pedrera blaugrana, que exerceix ara d'ajudant de Domenec Torrent al New York City de l'MSL, se'n va enamorar. Explosiu, amb driblatge, atrevit i amb gol. Així ha anat guiant-se Ansu en la seva precoç carrera en la qual va rebre, a més, un dur cop jugant amb l'Infantil A del Barça.

Greu lesió de tíbia i peroné

Era un derbi contra l'Espanyol, un partit que ell no havia de jugar perquè ja pertanyia al Cadet B blaugrana. Anava un any per davant, però els tècnics van reclamar la seva ajuda. I llavors va baixar Ansu Fati a jugar amb l'infantil. Va rebre una entrada dura. Es va pensar el pitjor. El diagnòstic va confirmar aquesta terrorífica escena que es va viure en el camp vuit de la ciutat esportiva del Barça. Ruptura de la tíbia i peroné de la cama dreta el desembre del 2015.

Més de mig any de baixa per a Ansu Fati, que, a més, va haver de superar les conseqüències de la sanció FIFA que va turmentar la pedrera del Barça. Li encanta arrencar des de la banda esquerra, però disfruta, sobretot, jugant de 'fals nou'. Captiva els tècnics per la seva desimboltura i capacitat per decidir partits.

Si Valverde fa debutar  Ansu Fati serà el segon més jove a fer-ho en la història del club

Havia d'estar demà al camp del Badalona jugant el primer partit oficial del Barça B de García Pimienta, però les lesions de les estrelles li han obert a Ansu Fati la porta del vestuari del primer equip. Viu a La Masia i la seva vida ha canviat en tot just un mes. El passat 24 de juliol firmava el seu  nou contracte fins al 2022, prorrogable a dues temporades més, amb una clàusula de rescissió fixada en 100 milions d'euros. I el 24 d'agost, era convocat amb el primer equip.

Si Valverde ho fa debutar aquest diumenge davant del Betis seria el segon més jove de la història del club a la Lliga després de Vicenç Martínez (temporada 41-42). Paulino Alcántara es va estrenar com a blaugrana el 1912 amb 15 anys i quatre mesos. Ansu Fati farà 17 anys el pròxim 31 d'octubre. I Armando Martínez Sagi tenia 14 anys. Tots dos van jugar partits oficials, però no de Lliga amb el Barça.

  

Notícies relacionades

Braima, el seu germà, que també és extrem, va jugar la passada temporada cedit en el Vilafranca i acaba d'arribar al Calahorra de La Rioja, que milita en la Segona B. Ansu treu el cap al Camp Nou. Fins i tot el seu entrenador Víctor Valdés, que el va disfrutar fa dues setmanes en un torneig juvenil a Sant Petersburg on va marcar dos gols, està sorprès de com de ràpid ha anat tot. "Disfruta del Camp Nou petit, que de ben segur, si debutes, et portarà enlaire. Sempre fort i veloç, ANSU!", li ha escrit l'actual tècnic del Juvenil A del Barça. L'equip d'Ansu.

Ni al Juvenil. Ni a Badalona. Ansu Fati s'asseurà a la banqueta del Camp Nou en la segona jornada de la Lliga. Amb Messi, Suárez i Dembélé a la grada, pendents tots de Griezmann.