EL DEBUT DE LLIGA

Valverde: «Firmaria arribar a l'1 de maig com la temporada passada»

L'entrenador del Barça recorda que s'havien guanyat dos títols i hi havia opcions de conquerir els altres dos que hi havia en joc

"Si em comparen tot el dia amb George Clooney, ho tinc difícil; si ens comparen amb el millor Barça de la història, ho tenim difícil", admet

zentauroepp49352498 valverde190808192929

zentauroepp49352498 valverde190808192929 / Lynne Sladky

3
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’objectiu del Barça és conquerir la tercera Lliga consecutiva, assegura Ernesto Valverde, "cosa que no ha passat gaires vegades en aquest club", va apuntar el tècnic en la roda de premsa prèvia al primer partit de Lliga, que porta el campió fins a Bilbao. Fins a San Mamés, "un estadi que està marcat com un dels més complicats de la Lliga".

Valverde inicia la seva tercera campanya i té motius per reivindicar la tasca exercida a la banqueta del Camp Nou malgrat que la comença amb els calius de dues sonores eliminacions europees (Roma i Liverpool) i la pèrdua de la Copa davant el València en el partit de comiat.

L’1 de maig

"Firmaria arribar a l’1 de maig com la passada temporada podent guanyar quatre títols, cosa que significa que no t’han eliminat abans, i amb dos de ja guanyats. Ho firmaria qualsevol", va proclamar. Mentre parlava, va recordar que aquest 1 de maig el Barça ja tenia dos títols a la butxaca (la Supercopa d’Espanya i la Lliga) i era en disposició de conquerir-ne dos més.

Abans d’acabar el dia, havia vençut per 3-0 el Liverpool al Camp Nou i semblava tenir un peu i mig a la final de la Champions. Havia col·locat els dos en la final de la Copa del Rei. Però, en una caiguda impensable, va ser apallissat a Anfield (4-0) i va sucumbir davant el València (2-1) al Metropolitano.

"Firmaria arribar a l’1 de maig com la passada temporada podent guanyar quatre títols, cosa que significa que no t’han eliminat abans, i amb dos de ja guanyats. Ho firmaria qualsevol"

El tècnic assumeix les crítiques i la pressió, que també patia a Bilbao, tot i que no va deixar de recordar que el seu Barça només ha perdut "quatre partits" en dues Lligues i la meitat quan ja érem campions". Són tan poques que es troben fàcilment en el calendari: derrota per 5-4 al camp del Llevant amb la primera victòria cantada i per 2-0 a Balaídos amb la segona. Les dues que van tenir mínima, o cap, incidència durant el campionat van ser el 2-1 de Leganés i el 3-4 davant el Betis.

"És veritat que hem de fer més coses bé, però n’hi ha d’altres que hem de mantenir", va dir amb ironia Valverde. "Si em comparen tot el dia amb George Clooney, ho tinc difícil; si ens comparen amb el millor Barça de la història, ho tenim difícil", va afegir.

Ni un risc amb Messi

El Barça viatja a San Mamés sense Leo Messi, que encara està lesionat i que no s’ha entrenat cap dia amb el grup excepte el primer, quan es va lesionar. El capità no està en condicions i Valverde no pensava arriscar el seu estat físic. No el trobarà a faltar, content com està amb la plantilla que té.  I estarà content el 31 d’agost amb la que tingui en el tancament del mercat.

A Valverde l’incomoda més aquesta inestabilitat latent que la mateixa absència de Messi. Entre altres raons, perquè no sap si algun jugador marxarà (els rumors apunten Rakitic i Semedo, a part de Rafinha) o si n’arribarà algun altre, amb tots els focus fixats en Neymar. Davant aquesta incertesa, es va mantenir ferri: compta amb els futbolistes que té en les seves files en el moment concret i no parla dels que pertanyen a altres clubs.

Les coses anormals

Notícies relacionades

"Jo soc l’entrenador; intento adaptar-me als jugadors que tinc, però en tot el que es fa en el club hi ha contrast d’opinions", va afirmar sobre la configuració de la plantilla. Molt pitjor troba Valverde "que comenci la temporada i el mercat continuï en moviment" i que "la guerra dels horaris i els dies entre la Lliga i la Federació no s’hagi solucionat".

El Barça debuta en divendres. El campió obre la competició. Com si fos una deferència.