MERCAT D'ESTIU

Es busca equip per a Coutinho després del tancament de les portes de la Premier

El mercat anglès llança la clau sense que s'arribi a un acord per a la cessió del brasiler

zentauroepp49370684 coutinho entrenamiento miami190808190222

zentauroepp49370684 coutinho entrenamiento miami190808190222

2
Es llegeix en minuts
Andrea López-Tomàs

Philippe Coutinho vol anar-se’n del Barça, però ¿on? Després del tancament del mercat anglès aquest dijous a les 20.00 hores, al jugador brasiler se li esgoten les opcions per aconseguir sortir del club blaugrana aquest estiu. L’elevada inversió que va fer el Barça el gener del 2018 –120 milions d’euros i 40 en variables– suposa grans dificultats econòmiques a aquells clubs interessats en el brasiler ja que no estan disposats a invertir gaire per un jugador que ha tingut una molt discreta temporada a Barcelona.  

"Pensem que continuarà amb nosaltres, no hem de pensar el contrari”, va dir Ernesto Valverde després del partit davant del Nàpols a Miami. “Sé que es parla de moltes coses, però en principi és un jugador nostre que ens ha ajudat molt i que esperem que ho continuï fent", va agregar.

Tot i que Coutinho es va quedar a la grada del Hard Rock Stadium, el tècnic del Barcelona va justificar la seva absència per la seva falta de preparació. “No ha participat en el joc, com Arthur i Vidal perquè porten dos entrenaments. El pla és anar incorporant-los a poc a poc”, va afirmar.

Adeu a la Premier 

Coutinho tampoc semblava gaire afectat ja que ell mateix vol deixar un equip amb el qual no ha aconseguit connectar després d’un any i mig al Camp Nou. La porta de la Premier ja es va tancar perquè el Barça volia vendre'l per 100 milions i així recuperar la inversió que va fer en el fitxatge més car de la seva història. Però el Tottenham mai va estar disposat a pagar una xifra tanelevada.

En un últim intent, Bartomeu va oferir la possibilitat de cedir Coutinho sempre que el club anglès pagués la quantitat fixa de 25 milions (segons afirmava la premsa britànica) i assumís íntegrament el salari del brasiler. Davant de la negativa del Tottenham, Coutinho deia adeu a un possible retorn a la Premier.

Massa car

Ara són pocs (o discrets) els clubs no anglesos interessats en un jugador que amb prou feines ha marcat una vintena de gols en 75 partits amb la samarreta blaugrana. Sona l’odiat PSG immers en l’operació sortida de Neymar a qualsevol club menys el Barcelona. A la lliga francesa, l’equip parisenc és l’únic amb capacitat econòmica i tàctica per fer-se càrrec d’un jugador com Coutinho.

Notícies relacionades

També es parla d’un possible retorn a la lliga italiana on el brasiler ja va jugar a l’Inter de Milà, la seva porta d’entrada al futbol europeu. Als despatxos del Barça, s’esmenta en veu molt baixa la Juventus. I fins i tot al Bayern de Munic en la Bundesliga.

El gran esforç econòmic que suposa el fitxatge de Coutinho dificulta qualsevol negociació amb el Barça. Encara queden tres setmanes perquè es tanqui el mercats de fitxatges i Coutinho continua estant en el Barça. ¿Algú el voldrà?