LA PRETEMPORADA BLAUGRANA

El Barça afronta un Gamper amb morbo

L'equip es presenta aquest diumenge davant de l'Arsenal amb incertesa entorn de la rebuda del públic

Coutinho i Griezmann, xiulats en les seves últimes aparicions al Camp Nou, estaran sota el focus

rpaniagua49301371 grafcat2923 barcelona 2 8 2019   los jugadores del fc barcel190803204901

rpaniagua49301371 grafcat2923 barcelona 2 8 2019 los jugadores del fc barcel190803204901 / Alejandro Garcia

3
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

En una època d'auge de les gires exòtiques i declivi dels tornejos estiuencs, el trofeu Joan Gamperirromp de nou al calendari blaugrana. Cada vegada costa més trobar un buit per a la cita que ret homenatge al fundador del club, però es manté l'essència d'una jornada en la qual es proclamen les primeres intencions i desitjos.

ElBarça es presenta aquest diumenge davant de l'Arsenal (20.00 h, TV-3, La Sexta) en unCamp Nou amb tres cares noves:Griezmann, Neto i De Jong. L'astre francès tindrà el primer contacte amb l'afició culer, que a l'abril el va xiular com a jugador de l'Atlètic. També hi hauràveredicte per als protagonistes del curs passat, marcat novament per l'èxit a la Lliga i la desfeta europea.

Molts turistes

Ubicat en plenes vacances, és habitual la presència de moltsturistes al Gamper, cosa que dificulta undiagnòstic exactedel sentiment de l'afició culer. En aquesta ocasió, almenys, el trofeu torna al cap de setmana. L'any passat, per exemple, es va celebrar dimecres 15 d'agost amb elBoca Júniors (3-0) com a convidat en una càlida tarda amb 70.089 espectadors.

«La gent té ganes de futbol i de veure cares noves. Esperem que sigui una festa» (Valverde)

Al Barça l'espera avui unrival exigent i més rodat en la 54a edició del seu trofeu. LaPremier comença la setmana que ve i el conjunt d'Unai Emerysuposarà una dura prova per a un equip que ja va perdre en la seva estrena de pretemporada al Japó davant delChelsea (1-2). Després va vèncer alVissel Kobe(2-0) i ara espera un altre equip londinenc.

Despedida volcànica

Però més enllà del partit elmorbo estará en larebuda de l'afició als seus jugadors. L'última aparició de l'equip al Camp Nou va ser el 12 de maig davant delGetafe. Cinc dies després de la patacada aLiverpool, el públic va centrar les seves ires enCoutinho, que va ser xiulat sense compassió. La música de vent va arribar fins i tot aBusquets amb Messi com a ídol indiscutible.

Tres mesos després han canviat algunes coses.Malcom, titular en aquell xoc en lloc del lesionatSuárez, va posar rumb a Rússia aquesta setmana, unint-se a la sortida de companys com Cillessen, Denis Suárez, Vermalen, Murillo i Boateng. Els moviments, en canvi, no han afectat a la banqueta.Ernesto Valverde, cada vegada mésqüestionat per l'afició, afronta el seu tercer projecte amb tres fitxatges segellats i un a punt de fer-se realitat, el del carriler Junior Firpo.

El discurs de Messi

La idea del tècnic és viatjar aquest dilluns amb tota la plantilla a la gira dels EUA, en què hi haurà dos d'amistosos contra elNàpols, dimecres aMiami (madrugada de dijous a Espanya) i dissabte aMichigan. «Tenim ganes de prendre contacte amb el nostre estadi i la nostra afició. Al Gamper sempre hi hamolt bon ambient. La gent té ganes de futbol i de veure cares noves. Esperem que sigui unafesta», va reflexionar Valverde.

Valverde, en un entrenament d'aquesta setmana / ALEJANDRO GARCÍA (EFE)

A les 19.20 hores començarà lapresentació de la primera plantilla. S'espera amb expectació el discurs de Messi, que es va estrenar com acapità el curs passat amb un missatge directe i motivador. L'astre argentí va assumir llavors el repte de conquerir unaChampions que s'escapa des del 2015. Aquesta «Copa tan linda» tornarà a ser la protagonista.

Visita de Bartomeu

Notícies relacionades

L'astre va arribar aquest dissabte al matí a Barcelona procedent d'Eivissa. Hores abans va conèixer la sanció de laConmebol, que el va castigar ambtres mesos de suspensióper als partits oficials i amistosos de la seva selecció per les polèmiques declaracions en les quals es referia a la «corrupció» que envoltava la Copa Amèrica. El càstig no l'afectarà en la classificació per al Mundial de Qatar, ja que comença el març.

El president Josep Maria Bartomeu, que va vaticinar «un any històric» fa just un any, va visitar aquest dissabte els jugadors en la part final de l'entrenament i aquest diumenge li tocarà convèncer unaafició dolgudaper les ensopegades europees que han enfosquit els títols de Lliga. El dirigent assistirà alCongrès Mundial de Penyes,que celebra la 40a edició al Palau de Congressos de Catalunya.