ACTUALITAT BLAUGRANA

De Jong i l'esperit de Cruyff

El centrecampista, una de les atraccions de diumenge al Gamper, ret homenatge al seu ídol

rpaniagua49292916 frenkie de jong  futbolista190801202439

rpaniagua49292916 frenkie de jong futbolista190801202439

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Fa just un mes, els aficionats culers van poder veure de ben a prop per primera vegadaFrenkie de Jong, el nou astre holandès que va reunirgairebé 20.000 culersen la seva presentació. Aquest diumenge, en la festa delGampercontra l’Arsenal, els aficionats tindran l’oportunitat de disfrutar del centrecampista sobre la gespa del Camp Nou. L’exjugador de l’Ajax també va ser aquest dijous un dels protagonistes de l’obertura d’un espai molt especial dedicat al seu referentJohan Cruyff. 

De Jong no va dubtar a posar-se lasamarretaamb una de les clàssiquessentènciesdel mestre Cruyff: 'Salid y disfrutad'. Aquesta peça forma part de la col·lecció‘Gallina de piel’que compta amb roba i accessoris que reten homenatge a l’exjugador i exentrenador del Barça. Els aficionats van tenir la primera ocasió, aquest dijous, d’adquirir productes a la botiga del club ubicada al Camp Nou.

El pòquer de Frenkie

No hi havia millor elecció que la de Frenkie per recordar Johan.De fet, el centrecampista holandès sempre ha mostrat la seva veneració per “el millor futbolista holandès de la història”, com ho va definir al escollir els seus quatre jugadors històrics. Un per línia. Van de Sar, Ronald Koeman i Andrés Iniesta van completar el seu pòquer. 

Les referències a Cruyff han sigut constants des que es va anunciar el seu fitxatge pel Barça el gener passat. Sense anar més lluny, el president va recordar el mite holandès en la posada de llarg del centrecampista. “Amb Frenkie comença unanova era. Vaig conèixer el seu pare aAmsterdamfa uns quants mesos. És cruyffista; porta l’esperit de Johan dins, com el Barça. Som hereus d’aquest Ajax i n’estem orgullosos”, va dir el mandatari.

El segell de l’astre

Notícies relacionades

L’espai dedicat a Johan es troba a la primera planta de la botiga, on es poden adquirir productes amb frases que porten el seu segell (“el futbol es juga amb elcap, les cames són per ajudar-te”) i transmeten els seus coneixements delfutboli de lavida.

Un dels articles estrella és una rèplica exacta de la segona samarreta de colorgroci amb la banda diagonal blaugrana que va vestir el Barça a finals dels anys 70, quan Johan Cruyff encara estava a l’equip en la seva etapa com a jugador i lluïa el número 9.