4,5 MILIONS NETS DE SUPERÀVIT

El Barça tanca el curs 18-19 amb un ingrés rècord de 990 milions d'euros

El club presentarà els comptes d'aquest exercici econòmic en la pròxima Assemblea de Compromissaris

datosbara

datosbara

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Barcelona ha anunciat que va tancar l’exercici econòmic de la temporada 2018-2019 amb un ingrés rècord de 990 milions d’euros, i voreja així els 1.000 que havia anunciat el president Josep Maria Bartomeu quan es va presentar a la reelecció el 2015. El club ha especificat que ha gastat 973 milions en aquest curs, per la qual cosa el balanç d’explotació ha sigut de 17 milions. El benefici net, segons ha informat el Barça, és de 4,5 milions d’euros després d’impostos.

"És el vuitè exercici consecutiu que el Barça tanca els seus comptes anuals amb benefici" (Vives, portaveu del Barça)

Notícies relacionades

La directiva també ha recordat, com va sostenir el seu portaveu, Josep Vives, que l’ebitda ha quedat ara fixat en 179 milions d’euros, "situat dins dels marges establerts a l’article 67 dels estatuts del club". El Barça, com va dir Vives, "acumula vuit exercicis consecutius amb beneficis", i ha obtingut en aquest període un "acumulat de 192 milions d’euros". I supera, a més, per "sisè any consecutiu la xifra màxima d’ingressos".

Seguint el pla estratègic

D’aquesta manera, la junta "valora positivament" el balanç final d’aquest exercici, que es col·loca així en la línia fixada pel pla estratègic per arribar als 1.000 milions d’euros d’ingressos l’any 2021. Aquests números seran presentats en la pròxima Assemblea de Compromissaris del pròxim mes d’octubre, perquè siguin aprovats i validats pels socis. Però abans, el club, com va dir Vives, "detallarà el pressupost que maneja per a la temporada 2019-2020"