HOMENATGE A LA MASIA

El Barcelona presenta la seva segona samarreta

El disseny de color groc i una franja blaugrana en diagonal evoca el model que lluïa l'equip en la dècada dels setanta

El club al·ludeix a l'homenatge que vol tributar als 40 anys d'existència de La Masia, tot i que l'equipatge és anterior a 1979

nova samarreta barca / periodico

1
Es llegeix en minuts
Joan Domènech

El FC Barcelona ha presentat el segon equipament per a la temporada 2019-2020. La nova samarreta és de color groc amb una franja blaugrana en diagonal que evoca un model antic, de la dècada dels setanta, i estarà a la venda a partir d’aquest dimarts.

El club explica sobre el nou disseny que mira de retre homenatge a La Masiai als 40 anys que compleix des que va ser inaugurada, el 20 d’octubre del 1979, com a residència de joves futbolistes del planter. No obstant, aquest disseny és anterior a aquella temporada.

Consten a les hemeroteques fotografies de l’alineació del Barça que va jugar a Liverpool en la Copa de la UEFA 1975-76 (el 14 d’abril de 1976). L’equip va vestir aquesta samarreta groga que ara es recupera i pantalons blaus per no ser confós amb el vermell del Liverpool, i en unes altres dues ocasions en visites a camps anglesos. Les imatges promocionals que apareixen en el vídeo són d’aquell dia.

El Barça, en la seva visita al Liverpool el 1976: Mora, Rifé, Albaladejo, Neeskens, Costas, Migueli; a baix: Rexach, Corominas, Cruyff, Marcial i Heredia. / EP

Dos pantalons i mitjons grocs

Els elements distintius de la samarreta són els rivets de color blau i grana al final de la màniga, el coll en forma de ve baixa i una senyera en franja vertical a la part posterior. Els pantalons poden ser blaus (com llavors) o grocs, i els mitjons són grocs amb una línia blaugrana.

Notícies relacionades

"L’equipament visitant del Barça inspirat en el 79 és un culte a la tradició que volíem reflectir per retre homenatge al paper de La Masia, així que per a nosaltres tenia tot el sentit inspirar-nos en la indumentària de l’any de la seva fundació com a punt de partida per a aquest disseny", segons paraules de Pete Hoppings, el director de disseny de la roba de futbol de Nike, difoses per la nota oficial del FC Barcelona.

En contrast amb la breu tornada al passat que es buscava amb la samarreta groga, la multinacional nord-americana havia dissenyat un estil molt més transgressor en la primera indumentària del Barça. Per primera vegada, les franges blaves i granes desapareixien per dibuixar un tauler de quadros inspirat en l’Eixample de Barcelona, segons van explicar el Barça i Nike.

Temes:

Futbol