actualitat blaugrana

Encarir Neymar

Al si del Barça es desdenya l'interès per la tornada del brasiler a un estiu que es jutja transcendental, tot i que podria interferir a la seva sortida del PSG en funció de l'equip pretendent

PR01. PARÍS (FRANCE), 09/01/2019.- Neymar del París Saint Germain celebra luego de anotar durante un partido por los cuartos de final de liga francesa hoy, en el estadio Parc des Princes, en París (Francia). EFE/ETIENNE LAURENT

PR01. PARÍS (FRANCE), 09/01/2019.- Neymar del París Saint Germain celebra luego de anotar durante un partido por los cuartos de final de liga francesa hoy, en el estadio Parc des Princes, en París (Francia). EFE/ETIENNE LAURENT / ETIENNE LAURENT (EFE)

3
Es llegeix en minuts
Albert Guasch
Albert Guasch

Periodista

ver +

Quan es pregunta a les sales del poder delCamp Nousobre si existeix cap possibilitat real d’importarNeymarde París, la reacció predominant consisteix en vehements escarafalls de negació. Ningú sembla creure que existeixi un interès veritable. Ni tan sols que s’intenti, per molt que els pesos pesants del vestidor facin crides des de la distància a favor del reagrupament. Per a tots aquells consultats per aquest diari, el cas del brasiler és com una caixa de serps que no ve de gust ni convé obrir de cap manera. ¿D’on sorgeix, doncs, tota l’estridència sobre la seva tornada?

L’origen del soroll podria apuntar-se al mateixJosep Maria Bartomeu. També a la voluntat confessada del futbolista de desfer el camí. Al Camp Nou expliquen que el president ha comunicat al seu equip tècnic que aquest és, segons el seu parer, un estiu molt rellevant per al club. N’ha comparat la transcendència al del 2008, quanPep Guardiolava assumir les regnes del primer equip . 

El club remarca que ajuntar els salaris de Griezmann i Neymar resultaria totalment insostenible per a la tresoreria blaugrana

“Ho hem de fer molt bé aquest estiu”, se li ha sentit dir al president blaugrana, desitjós de conquistar una altra Champions abans que acabi el seu mandat el 2021 i treure’s l’amargor dels fets d’Anfield. Alhora, apuntalar una plantilla per dotar-la de més recorregut de futur. 

El dirigent, pel que sembla, entén que l’actual finestra de contractacions serà molt intensa a tot el mercat europeu, amb molts equips potents buidant les seves caixes d’estalvis amb fortes inversions, com el Reial Madrid, l’Atlètic de Madrid, els equips de Manchester i el mateix París SG. En aquest context, el president hauria demanat als responsables tècnics estar amb els ulls molt oberts sobre el que passi els pròxims dies i setmanes al basar multimilionari de futbolistes de marca. I aquí entra Neymar.

S’interpreta en el cercle presidencial queBartomeuno vol deixar passar l’oportunitat d’intervenir d’alguna forma en l’operació de sortida de Neymar delPSG, si és que finalmentNasser al-Khelaïfi, l’amo de l’entitat francesa, opta per posar-lo en venda. ¿Per provar de fitxar-lo? No exactament. Existeix la creença que Bartomeu, en realitat, “intentarà lluitar-lo, possiblement només per encarir-ne el preu”, confessa una font interna, en funció del pretendent.

Neymar i Griezmann, dos jugadors a l’òrbita blaugrana.

Le Parisien va publicar que el xeic qatarià està disposat a acceptar una oferta de 300 milions d’euros, una mica més dels 222 milions que va pagar al seu dia al FC Barcelona en una operació que encara cou a Aristides Maillol. Al-Khelaïfi ha exterioritzat que està tip de l’actitud vel·leïtosa del jugador, l’ha amonestat amb contundència en un parell de mitjans de prestigi de França, però els dirigents blaugrana asseguren no tenir constància que se’n vulgui desprendre, ni directament ni indirectament, almenys a data d’avui.  

Dos, impossible

Notícies relacionades

La directiva coneix el desig de Neymar de tornar a Barcelona i reunir-se amb els seus amics del vestidor, que no són pocs. Però ningú hi hauria de comptar, reiteren des del Camp Nou. Ja no només per l’alambinat i costós de l’operació, tant materialment com emocionalment, sinó perquè es dona per descomptat el fitxatge d’Antoine Griezmann, per 120 milions a partir de l’1 de juliol, segons figura en la seva clàusula, tret de si hi ha cap gir sorprenent d’última hora com l’any passat. I hi ha lloc per a un, però no dos galls al corral.

“Fitxar tots dos futbolistes és totalment insostenible”, indica una font solvent del club. No únicament pels problemes de camp que suposaria per aErnesto Valverdecombinar tant galàctic en atac sinó sobretot per una qüestió òbvia d’ajustament salarial. Els costos de la plantilla ja són prou elevats com per agregar més tensió a les costures amb dues fitxes colossals.