RUMORS DE TRASPÀS

Neymar trasbalsa el PSG, on ja el conviden a anar-se'n

El president Al-Khelaïfi exterioritza el seu malestar amb l'estrella brasilera, a qui li recrimina la seva falta de compromís amb el club parisenc

180619 psg alerta 16 9 / periodico

3
Es llegeix en minuts
Joaquim Piera

Qatar Sports Investments (QSI), el fons que va comprar el PSG, ha tret el fuet per castigar en públicNeymar, que fa més d’un any que alça la veu en privat i demana que sigui traspassat.

Tot el glamur que se li pressuposa al megaprojecte qatarià s’ha esfumat quan el seu president, Nasser al-Khelaïfi, ha demanat alguna cosa així com "menos samba e mais trabalhar" en unes declaracions de manual pròpies de dècades pretèrites. La frase –”els jugadors no són aquí per divertir-se”– és un atac no només a Neymar sinó als cracs brasilers que han fet de l’intangible del somriure el motor de la seva creativitat. 

El PSG sense vedetisme que ara reclama el dirigent qatarià és l’antítesi de l’enlluernament de dos anys enrere quan va pagar perquè la Torre Eiffel estampés, per primera vegada en la seva història, el nom d’una persona (en aquest cas Neymar) en la seva estructura. 

Guerra de guerrilles

En una guerra de guerrilles de desgast diari, el brasiler ha esgotat la paciència dels qatarians. La seva negativa d’ampliar el seu contracte fins al 2024 (amb un u més u) ha desencadenat la fúria a Doha. Neymar (i el Barça) amenaça veladament de recórrer a la FIFA l’estiu del 2020, una vegada hagi complert el període protegit de tres temporades. El PSG ha sigut taxatiu: o renovació o traspàs.

"Ara la prioritat és l’entrega total cap al nostre projecte. A Neymar ningú el va obligar a firmar aquí. Ningú el va empènyer a fer-ho. Ell va venir conforme per unir-se a un projecte"

Nasser al-Khelaïfi

President del PSG

I amb la mateixa arrogància amb què van pagar els 222 milions de la clàusula al Barça, dos anys després el dirigent, sentint-se ofès, carrega contra el seu astre i trenca les regles més bàsiques del mercat: no mostrar predisposició a vendre ni devaluar el producte propi.

Nasser al-Khelaïfi, en una imatge recent. / AFP

“Vull jugadors disposats a donar-ho tot per defensar l’honor de la samarreta i unir-se al projecte del club. Aquells que no volen, o no entenen, ens veiem i ens parlem. Per descomptat, hi ha contractes que s’han de respectar, però ara la prioritat és l’entrega total cap al nostre projecte. A Neymar ningú el va obligar a firmar aquí. Ningú el va empènyer a fer-ho. Ell va venir conforme per unir-se a un projecte”, va deixar anar el president en una entrevista a France Football.

S’acosta un Barça-Madrid

Les possibles destinacions de Ney es redueixen significativament. Tot pot acabar en un Barça-Madrid. Que a Leo i a Suárez els encantaria reeditar el trident ja ho han traslladat a Josep Maria Bartomeu, a qui li tocaria muntar el trencaclosques d’incloure uns 25 milions nets de la fitxa del brasiler a l’ajustadíssima massa salarial, sense tocar una veritable vaca sagrada, i fer front al cost del traspàs. Neymar acceptaria tornar, amb un Messi dos anys més veterà i acostant-se al tabú per al barcelonisme de la seva jubilació.

Notícies relacionades

Florentino Pérez, per molt que en privat blasfemi, ha negociat amb Neymar pare des del març. Com que no va avançar, se’n va anar a buscarHazard, en una operació mastegada l’estiu passat, i va filtrar que intentaria fitxar Mbappé, que Al-Khelaïfi, fent un Jordi Mestre, assegura que es queda a París "en un 200%". Kylian va demanar al club liderar el projecte esportiu, cosa que s’hauria de materialitzar amb una venda de Neymar.

En la Premier, només els dos clubs de Manchester poden accedir a una operació que superarà, amb escreix, els 150 milions d’euros, més una fitxa imponent. No obstant, el United, que ja el va temptar en la seva etapa blaugrana, està descartat, perquè no disputa la Champions i Neymar és un obús a la filosofia coral quePep Guardiolapredica al City.