L'AMULET

Alisson, el talismà de les remuntades al Barça

El porter brasiler és qui ha estat a les porteries de la Roma i el Liverpool en les dues desfetes blaugrana

aguasch48060250 liverpool  england   may 07   the sun out  the sun on sunday190508132615

aguasch48060250 liverpool england may 07 the sun out the sun on sunday190508132615 / Andrew Powell

1
Es llegeix en minuts
Iván Adler

Déjà-vu. Això és el que va viure Alisson Becker en l’estrepitosa derrota del Barcelona en mans del Liverpool (4-0), que va deixar el Barça a les portes de la final de la Champions League. Una sensació de familiaritat per al porter brasiler després del xiulet final a Anfield Road, que va recordar quin va ser el vigor que els va mantenir a ell i els seus companys vius en la desfeta de Roma el 2018, quan encara era porter de l’equip de la capital d’Itàlia. 

Ell va ser la fortalesa imbatible des del fons del camp en el 3-0 a l’Estadi Olímpic de Roma fa poc més d’un any. Ell va ser qui va poder mantenir la porteria a zero davant del setge de dues feres de l’àrea, dos dels millors golejadors de la història, Lionel Messi i Luis Suárez, que va deixar el Barcelona, també amb Ernesto Valverde al capdavant, sense Lliga de Campions l’any passat.

Alisson Becker davant de Messi en la remuntada de Roma 2018. / FOTO: AFP (LLUÍS GENÉ)

En la final de la Champions passada, el Reial Madrid va tenir la gran sort que Loris Karius fos el porter del Liverpool. Karius, amb les seves greus errades, va permetre als blancs aconseguir la tercera orelluda consecutiva. Aquests errors del porter alemany van derivar en la compra del porter més car en la història del futbol: Alisson Becker.

Notícies relacionades

73 milions d’euros es va gastar el Liverpool en un porter després de la nit negra de Karius a Kíev l’any passat. I quina inversió, que les voltes de la vida van retribuir als 'reds' de Jürgen Klopp amb una remuntada que quedarà en la història del mític Anfield Road. Amb Alisson, a qui no li va pesar el fet de ser el porter més car de tots i, va saber respondre davant la pressió dels 423 gols que suma la temible dupla ‘rioplatense’ des que juguen junts al Barcelona.

Justament en les semifinals de la Champions passada, després de la remuntada amb la Roma, el conjunt italià va ser eliminat pel Liverpool de Salah, que després seria el seu equip. I és que si hagués encaixat tan sols un gol tant a Roma com a Liverpool, la història hauria sigut una altra i l’eliminatioria s’hauria posat a favor de l’equip culer. L’imbatible Alisson ho ha tornat a fer. 

Temes:

Champions