VALVERDE: "ME N'ALEGRO MOLT PER ELL"

Aleñá es va deixar anar a Vitòria

"Me n'alegro molt per ell, té arribada, té un gran xut, t'ordena el joc, gira, desequilibra...", afirma Valverde

Soccer Football - La Liga Santander - Deportivo Alaves v FC Barcelona - Estadio Mendizorroza, Vitoria-Gasteiz, Spain - April 23, 2019  Barcelona’s Carles Alena celebrates scoring their first goal with Luis Suarez  REUTERS/Vincent West

Soccer Football - La Liga Santander - Deportivo Alaves v FC Barcelona - Estadio Mendizorroza, Vitoria-Gasteiz, Spain - April 23, 2019 Barcelona’s Carles Alena celebrates scoring their first goal with Luis Suarez REUTERS/Vincent West / VINCENT WEST (REUTERS)

2
Es llegeix en minuts
Marcos López

Fins i tot ell s’havia quedat amb "males sensacions" pel seu gris partit a Osca. "No és fàcil competir cada mes i mig", va argumentar Carles Aleñá, el noi que es va deixar anar a Vitòria per retrobar-se amb la seva millor versió. Va evaporar aquestes males sensacions de l’estadi de l’Alcoraz per sortir orgullós de si mateix de Mendizorroza. I no només pel seu valuós gol, el 0-1 que obria el camí del triomf, sinó perquè va sentir que realment era Aleñá.

Valverde ja li havia demanat que fos més atrevit. Havia jugat bé el fi centrecampista blaugrana, de 21 anys, sortint amb intenció al balcó de l’àrea de l’Alabès, connectant bé amb Coutinho i Sergi Roberto, improvisat lateral esquerrà. Aleñá va portar el joc del Barça cap aquest flanc esquerre en la primera meitat, però li faltava, sobretot, més contundència.

Més verinós

Arribat el descans, el tècnic blaugrana el va instar al vestidor de Mendizorroza a ser més verinós. Li va demanar que fos realment ell, aquest jugador punxant que treu des de la segona línia, incapaç de ser detectada pels defenses. Dit i fet. No s’havia ni arribat als 10 minuts de la segona part quan Aleñá va esquinçar l’Alabès amb una sigil·losa aparició en l’àrea, culminada, a més, amb una precisa definició amb la seva delicada cama esquerra.

L’assistència va ser de Sergi Roberto, ubicat després del descans ja al seu lloc natural de lateral dret. Tot i que va tenir també la valuosa ajuda de Luis Suárez. Sense tocar la pilota, l’uruguaià va resultar decisiu a l’obrir les seves cames per despistar els defenses de l’Alabès conscient que per darrere apareixia Aleñá. Era la seva jugada preferida. Aquesta que retrata tal com és el noi de La Masia.

La segona línia

"Té arribada, té un gran xut", va dir després Valverde, el tècnic del Barça, que va revelar que "en la primera part estava una mica reticent a colpejar", mentre l’animava a "intentar-ho" amb més assiduïtat. Però els elogis del seu entrenador no acabaven aquí. "Arriba molt bé des de la segona línia, t’ordena el joc, es gira, busca situacions de desequilibri....", va insistir ‘el Txingurri’.

Notícies relacionades

Va completar el millor partit des que va arribar en silenci al Camp Nou, símbol de la paciència que ha tingut (i té) fins a instal·lar-se en aquest equip atapeït de superestrelles. Va jugar molt bé i més enllà d’aquest gol per obrir la nombrosa defensa de l’Alabès, capaç de reunir fins a nou jugadors a l’àrea de Pacheco. "Ja era un dels màxims golejadors al Barça B", va recordar Valverde. "Me n’alegro molt per ell", va afirmar el tècnic.

L’alegria del jugador

Qui més se n’alegra és el mateix Aleñá, capaç de firmar un superb 92% d’encert en la passada (84 de bons de 91 intents), a més de tenir un gran encert defensiu: va recuperar tres pilotes i dos al camp de l’Alabès, corrent sense parar per Mendizorroza. Va fer 9.238 metres abans de ser substituït, ja com a premi, a dos minuts del final. Va entrar Arthur i se’n va anar Aleñá, el millor Aleñá vist aquesta temporada. El que es va deixar anar a Vitòria. Potser per sempre.