Coutinho es va posar les mans a les orelles per la premsa

El davanter brasiler argumenta que intenta evitar que les crítiques el distreguin de la seva feina

marcosl47787592 barcelona  16 04 2018   deportes                   coutinho 190417090013

marcosl47787592 barcelona 16 04 2018 deportes coutinho 190417090013 / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech

Philippe Coutinho ha aclarit que la seva polèmica celebració en el partit davant el Manchester United, quan es va tapar les orelles després de marcar el tercer gol (3-0) anava dirigida als mitjans de comunicació i no al públic. El davanter se sent dolgut perquè entén que “una part de la premsa” no el respecta.

“Això és perquè les persones vegin que moltes vegades he de tapar-me les orelles per mantenir el focus en el partit o en la meva feina per evitar que no m’afecti res”, va explicar Coutinho en una intervenció en un canal de Youtube i amb participació d’una empresa automobilística. El futbolista brasiler va dir que amb el gest pretenia denunciar que la falta de respecte a la seva feina i a la seva dedicació “en els partits i els entrenaments”.

Coutinho es va tapar les orelles i va tancar els ulls després de marcar un gran gol a l’United a la Champions. La celebració va causar estranyesa a la grada i fins i tot al club. També a Ernesto Valverde, que primer no va entendre el seu significat i després va disculpar i finalment va lamentar que s’hagués donat més importància al gest que al gol. El davanter, suplent davant la Reial Societat aquest dissabte, sí que va escoltar alguns xiulets al sortir al camp.

Coutinho marca un gol després d’una assistència de Suárez / JORDI COTRINA

La visita a Liverpool

Potser torna a escoltar aquests xiulets transformats en esbroncades quan aparegui a Anfield, l’estadi del Liverpool. El seu antic club, del qual va marxar el gener del 2018, al mercat d’hivern, després d’haver-ho intentat infructuosament al d’estiu. També torna al coliseu vermell Luis Suárez (2011-2014). 

Coutinho va presentar un transfer request (una petició formal de traspàs) que no va ser atès pel consell d’administració anglès. Tampoc el Barça va pagar els 200 milions que li van exigir l’últim dia, segons va assegurar Albert Soler, llavors màxim responsable dels esports professionals del club. L’acord es va tancar cinc mesos més tard per 120 milions més 40 en variables, dels quals ja se n’han pagat 20. Luis Suárez va ser traspassat per 81,25 milions.

“Estic ansiós per viure aquell moment. Serà un moment especial”, anticipa, sense saber com serà rebut per l’afició vermella. Serà un moment especial perquè reviurà les experiències que va emmagatzemar durant les cinc campanyes (va arribar a començaments del 2013 i va marxar a començaments del 2018) com a jugador del Liverpool, a qui va aportar 54 gols i 43 assistències en 201 partits oficials.

Coutinho substitueix Dembélé. / JORDI COTRINA

Atmosfera increïble

“És difícil d’explicarl’atmosfera  que es crea. És increïble. Només ho pots saber quan ho vius”, diu Coutinho al youtuber Koko, l’entrevistador. “Ja veurem com em sentiré”, afegeix el carioca, que al juny complirà 27 anys, assumint que aquesta vegada saltarà a la gespa com a rival del Liverpool.     

Notícies relacionades

Els números són els que rubriquen el descens de l’aportació de Felipe a la seva segona campanya al Barça i l’origen de les pitjors crítiques que rep el seu joc. Ho va confirmar implícitament Valverde, enviant-lo a la banqueta. Ousmane Dembélé li va treure el lloc fins que el francès es va lesionar.

L’inici de la seva etapa al Barça, on va arribar lesionat, es va saldar amb 11 gols i 4 assistències en els 22 partits que va disputar. A l’actual exercici ha marcat 10 gols i ha donat 6 assistències, però repartits en 48 aparicions, el doble. Coutinho és l’únic component de la plantilla que ha participat a tots els partits des de l’aturada nadalenca.