Anar al contingut

"NO DESCARTO EL MADRID"

Valverde: "Hi haurà un dia en què una dona estarà aquí dirigint un equip masculí"

El tècnic del Barça demana no subestimar el Rayo, perquè "hi ha partits en què es pot perdre una Lliga"

Marcos López

Valverde: "Hi haurà un dia en què una dona estarà aquí dirigint un equip masculí"

FERRAN NADEU

"És una cosa imparable que la dona tingui més presència en el futbol i anirà avançant més. Amb el temps hi haurà un dia en què una dona estarà asseguda aquí dirigint un equip masculí". Ernesto Valverde, l’entrenador del Barcelona, ha volgut donar la seva opinió coincidint amb el Dia Internacional de la Dona. Creu que la presència de la dona en el món del futbol avança "a gran velocitat" i que s’està normalitzant. Considera, a més, "una falta d’educació" aquests insults masclistes que encara se senten en alguns partits.

"El futbol femení està creixent molt. Ja s’ha vist en partits com el de San Mamés, el Wanda i l’any passat aquí amb la Champions", ha recordat el tècnic blaugrana, convençut que aquest avenç imparable pot portar fins i tot una dona a seure a la banqueta del Camp Nou, com ja es veuen assistents en partits masculins i àrbitres.

Després, Valverde ha parlat del partit contra el Rayo, el pròleg a la tornada de la Champions amb el Lió. "Subestimar aquests equips és el primer pas per perdre. Els equips que són a baix donen moltes sorpreses. És un partit fonamental per fer valer el que vam fer la setmana anterior. Els tres punts valen el mateix que els que vam guanyar davant del Sevilla i el Madrid", ha precisat.

"Dels quatre equips que han passat als quarts de la Champions, tres eren segons de grup. Hem de ser cauts" (Valverde)

No ha volgut, no obstant, donar gaires pistes sobre les rotacions que farà pensant en el duel europeu. "És possible que hi hagi algun canvi, ja ho veurem dissabte. Però, dels quatre equips que han passat als quarts de final de la Champions, tres eren segons i el Porto, l’únic primer, va passar per un penal", ha dit el tècnic.

Valverde tampoc es refia de la gran distància que té respecte al Madrid. Ara mateix és de 12 punts. "No el descarto per respecte i per matemàtiques. És clar que no el descarto", ha dit Valverde. "És veritat que l’Atlètic és més a prop, però no descarto cap equip", ha subratllat.

“¿Mourinho o Zidane? Són dos grans entrenadors, com Solari” (Valverde) 

Quan estava a punt d’acabar la roda de premsa prèvia al duel amb el Rayo, van preguntar a Valverde per Mourinho i Zidane, els dos tècnics que sonen per suplir Solari si finalment Florentino Pérez l’acaba destituint. “¿Mourinho o Zidane? Són dos grans entrenadors”, ha explicat el tècnic blaugrana. I quan s’ha aixecat de la cadira s’ha acostat al micròfon per dir: "Com Solari..."

Ni tan sols s’ha mostrat preocupat pel futur de Rakitic, que encara no ha renovat pel Barça. "L’Ivan està amb nosaltres i res em fa pensar que no seguirà amb nosaltres", ha dit el tècnic blaugrana, insistint, això sí, en el mateix missatge de "cautela" i prudència. Tant en la Lliga com en la Champions. 

"Hi ha determinats partits que s’emporten tots els focus i n’hi ha d’altres que tenen menys focus i et poden donar o treure el títol" (Valverde) 

"Hi ha determinats partits que s’emporten tots els focus i n’hi ha d’altres que tenen menys focus i et poden donar o treure el títol, el de demà en pot ser un", ha afirmat en al·lusió a la visita del Rayo al Camp Nou.