SEGUEIX FINS AL 2020

El Barça anuncia la renovació de Valverde

El club ratifica la confiança en el tècnic, que subscriu un acord per una temporada més i podria seguir fins a la 2021

valverde

valverde

3
Es llegeix en minuts
Marcos López

Ernesto Valverde segueix a la banqueta del Camp Nou. I Josep Maria Bartomeu, el president, respira alleujat, perquè no ha de buscar un nou entrenador a final de temporada. El Barça ha anunciat l’acord amb el tècnic per renovar per una altra temporada. S’acaben, per tant, el misteri i els dubtes. Avalat per la seva gran connexió amb la plantilla, que ha enaltit la seva feina i la seva gestió, Valverde ha decidit continuar.

Valverde ha renovat per una temporada més. Fins al 30 de juny del 2020. Però té una opció d’una temporada més, coincidint amb el final del mandat del president, Josep Maria Bartomeu, que ha volgut enviar un missatge de calma just abans de l’inici de la fase decisiva de la temporada. Aquell 30 de juny del 2021 també acaba el contracte de Leo Messi.

Amb tot en joc (Lliga, Copa i Champions), el club ha volgut enfortir la figura de Valverde sense exposar-lo al judici immediat dels resultats. "Estic molt content. Tinc la sensació que estic vivint una situació única", ha dit l’entrenador als mitjans oficials del club tot just estampar la seva firma en el segon contracte que l’uneix al Barça. "Estic agraït al club, perquè valora el que estic fent", ha dit Valverde. "Em va plantejar l’oportunitat de continuar i n’estic encantat", ha precisat.

Valverde juga amb la pilota al Camp Nou / JORDI COTRINA

"Que el club hagi pensat en mi per donar continuïtat al projecte em reconforta i, en certa mesura, em fa estar més responsabilitzat” (Valverde) 

D’aquesta manera, el president acaba amb totes les especulacions sobre el futur de l’entrenador, que ha executat així l’opció que tenia en la seva primera vinculació amb el Barcelona. "Tinc bona sintonia amb el club", havia dit en repetides ocasionsValverde. Una sintonia que s’ha rubricat ara. "Tenim molts reptes per complir, i el fet que el club pensi en mi per donar continuïtat al projecte em reconforta i, en certa mesura, em fa estar més responsabilitzat. El gran repte és que el nostre club sigui cada vegada més gran", ha dit l’entrenador.

Valverde; Pozanco, el seu preparador físic; Pruna, metge del Barça, i Messi. / JORDI COTRINA

"Estic molt còmode amb l’equip, amb els jugadors. És un repte apassionant dirigir aquest club i aquests jugadors” (Valverde) 

Valverde acabava contracte el 30 de juny vinent, tot i que mantenia una opció de seguir una tercera temporada.  Ara, aquesta opció s’ha executat. I, a més s’ha ampliat. És a dir, complirà els tres anys pactats inicialment. "Em trobo molt còmode treballant aquí, amb el suport de la junta directiva. Estic molt còmode amb l’equip, amb els jugadors, tots sabem la dimensió que té aquest club. És un repte apassionant dirigir aquest club i aquests jugadors"

La sintonia amb Messi

El recolzament dels jugadors ha sigut fonamental per entendre la continuïtat de l’entrenador. La plantilla valora la gestió de Valverde, que proporciona calma en un entorn tradicionalment crispat, a més d’enaltir la seva capacitat per transmetre calma en tot moment.

La sintonia amb Messi, amb qui va connectar des del primer instant, ha sigut també fonamental per entendre la continuïtat de l’exentrenador de l’Athletic de Bilbao. L’estrella argentina s’ha sentit molt còmoda amb la feina de Valverde. No només amb la seva feina, sinó també amb el seu caràcter assossegat.

El doblet

Notícies relacionades

En total, Valverde ha dirigit 96 partits com a entrenador del FC Barcelona, dels quals n’ha guanyat un 68% amb un total de 65 victòries, a més de 22 empats i només 9 derrotes. Aquestes 65 victòries es desglossen amb 43 en la Lliga, 11 en la Copa, 10 en la Champions i una en la Supercopa d’Espanya.

El seu primer any al Camp Nou, l’entrenador va aconseguir el doblet (Lliga i Copa del Rei), tot i que tot quedés condicionat per la dolorosa eliminació en la Lliga de Campions davant de la Roma malbaratant una renda còmoda després del 4-1 al Camp Nou.