A FAVOR DE LA SEVA CONTINUÏTAT

El vestidor acompanya Valverde

Piqué diu que li "encantaria" que el tècnic continués una temporada més i elogia la seva "gestió i calma"

marcosl46450672 barcelona s spanish coach ernesto valverde gestures during t190107182318

marcosl46450672 barcelona s spanish coach ernesto valverde gestures during t190107182318 / OSCAR DEL POZO

3
Es llegeix en minuts
Marcos López

Valverdre no té pressa per decidir sobre el seu futur. Manté que existeix “bona sintonia” amb el club, però es pren el seu temps per decidir si continuarà en el que seria el seu tercer (i últim) any de contracte. La directiva, mentrestant, espera expectant la decisió del tècnic, mentre la plantilla, gairebé sense necessitat que se li pregunti, exposa obertament la seva actitud. Vol que el Txingurri segueixi un altre any més.

No només pel que ha fet al camp, va reconstruir al Barça després de la marxa en ple mes d’agost del 2017 de Neymar al París SG, sinó per l’assossec i la calma que projecta en el dia a dia. El vestidor acompanya Valverde. Amb paraules i amb gestos.

La plantilla l’acompanya amb paraules i també amb gestos agraint la calma que transmet a l’entorn

L’acompanya amb una excel·lent reacció a la Lliga després de la traumàtica derrota al Camp Nou davant del Betis (3-4), pròleg es va pensar llavors de temps tumultuosos, coincidint, a més, amb l’explosió del ‘cas Dembélé’. I, a més, l’acompanya amb paraules que van més allà de les purament protocol·làries.

"Ens encantaria que continués", va dir Piqué després del valuós triomf a Getafe Piquéque ha permès al Barcelona obrir un seriós avantatge amb el Madrid (el té a 10 punts) i allunyar-se també de l’Atlètic, que és segon, a cinc punts, i del Sevilla, que ocupa la tercera plaça amb set punts menys que els blaugranes. "El millor i el més normal és que el míster segueixi", va apuntar Rakitic, unint-se així a la tesi defensada pel central barcelonista.

Respectar els temps

La plantilla respecta els temps marcats per Valverde. Encara no toca parlar de la seva renovació. Almenys, al despatxd’Éric Abidal, el secretari tècnic, i Pep Segura, el mànager general esportiu del club. Hi ha “bona sintonia” i temps per abordar aquest assumpte. “Jo crec que és més una qüestió del míster i del club. Per descomptat que nosaltres estem molt contents amb ell i amb tot el cos tècnic”, va remarcar Rakitic, enaltint la ductilitat que mostra l’entrenador, capaç d’adaptar-se a tots els escenaris.

"El millor i el més normal és que el míster segueixi" (Rakitic)

I, sobretot, especialment valuosa resulta aquesta "calma", com va comptar Piqué, en els moments de crisi que sacsegen cíclicament el Barça. "La continuïtat és decisió de Valverde i es respectarà però nosaltres estaríem encantats que continués", va insistir el tercer capità blaugrana, situat a l’escalafó de la jerarquia només per darrere de Messi, el primer, i Busquets, el segon.

"Està fent una gran feina. La gestió que porta amb naturalitat i calma està donant resultats i està demostrant que funciona", va afegir Piqué, conscient que el tècnic ha sepultat amb la seva discreció casos espinosos com la crisi de les emoticones d’Arturo Vidal d’Arturo Vidal  o els continus episodis d’indisciplina de Dembélé.Dembélé

Els descartats de Munir

Notícies relacionades

Tots dos, per exemple, s’han instal·lat en la titularitat demostrant la capacitat de l’entrenador per arraconar enfrontaments personals. Per això la feina de Valverde, un tècnic de club per sobre de qualsevol altra consideració, sigui tan ben valorada a l’interior del vestuari, a més de la seva connexió natural amb Messi. Per exemple, una vegada el Barcelona sap que Munir no vol renovar abans que acabi el seu contracte el pròxim 30 de juny ha desaparegut de les convocatòries.

Va ser descartat davant del Celta en l’últim partit del 2018 i tampoc va entrar en la llista del primer xoc del 2019 davant del Getafe. Faltarà comprovar ara si el tècnic recorre a Munir dijous a la Copa davant del Llevant o prioritza el retorn de Malcom, el fitxatge més car d’aquest estiu, que sí que va viatjar al Coliseum Alfonso Pérez, tot i que no va jugar ni un minut. Aquesta gestió de Valverde satisfàPiqué.  I el vestuari.