LES REACCIONS

Valverde: "El gol de Suárez és claríssim, com un piano"

Valverde admet que el Barça "hi perd molt" amb la lesió del francès, que podria estar dues setmanes de baixa

marcosl46638225 barcelona  20 01 2019  deportes  suarez anota el segundo gol190121000232

marcosl46638225 barcelona 20 01 2019 deportes suarez anota el segundo gol190121000232 / JORDI COTRINA

3
Es llegeix en minuts
Marcos López

A Valverde se’l veia fora de si quan el col·legiat basc De Burgos Bengoetxea indicava que es jugaven set minuts per sobre dels 90 reglamentaris. A Valverde també se'l veia enfadat per les pèrdues absurdes de Coutinho, que es va guanyar el murmuri del Camp Nou cansat de veure que no aixeca el vol. A Valverde també se’l veia preocupat perquè just ara, quan emergia la millor versió de Dembélé, es trenca.

El Leganés, mentrestant, treia foc per la boca amb el 2-1 de Suárez. “Era una falta claríssima, el Barcelona no necessita aquestes ajudes, no es pot tocar el porter a l’àrea petita”, va explicar Mauricio Pellegrino, el tècnic del conjunt madrileny, desconeixent que al reglament aquesta regla (no tocar al porter) no existeix.

Entre 10 i 15 dies de baixa

“Ha sigut un petit esquinç al turmell”, va dir alleujat Valverde, que va pensar que podria ser molt més greu. El club, de forma immediata, va enviar un comunicat mèdic confirmant queDembélépateix “un esquinç al turmell esquerre”. Però no apuntava res més, pendent de les proves mèdiques que li faran avui. En aquest sentit, el tècnic va ser molt més clar. “Veurem, esperarem, tot i que no crec que en tingui per massa temps”, va explicar l’entrenador del Barcelona. Podrien ser 10 o 15 dies de baixa.

Dembélé es lamenta de la seva lesió al turmell esquerre. / JORDI COTRINA

"El que li surt a Ousmane és mèrit seu. Estem encantats amb ell" (Valverde)

“No tinc ni idea de quant temps estarà de baixa. Sé que és un esquinç, però esperem que no sigui un temps excessiu. No m’atreveixo a dir res més”, va afirmar Valverde més tranquil perquè temia fins i tot “una lesió muscular”, una cosa que no va passar. “El que li surt a ell és per mèrit seu, estem encantats amb ell, amb la seva feina”, va assegurar el tècnic. “És una pena, hi perdem molt”, va recalcar assumint que a partir d’ara hi haurà més jugadors que haurà de dosificar als pròxims partits.

“La lesió de l’Ousmane és una pena perquè tens menys canvis. Però hi haurà jugadors que hauran de descansar i entraran mitja hora. L’Ousmane està tranquil, esperarem que no sigui massa cosa. És un jugador absolutament desequilibrant”, va explicar Valverde. “L’Ousmane està sent molt important per a nosaltres, ha fet un pas endavant, ja va entenent el nostre joc”, va reconèixer Sergi Robertoil·lustrant l’enorme valor que ha adquirit el davanter francès en el joc ofensiu de l’equip. “És un jugador desequilibrant, que ens dona moltes coses. Ens dona gols, ens dona dríbling”, va afegir el migcampista blaugrana, mentre tots coincidien a defensar Coutinho, un jugador que es va apagant amb el pas del temps.

Messi, a la banqueta del Camp Nou. / JORDI COTRINA

"¿La suplència del Leo? La capacitat d’intimidació que genera i després el que fa és increïble" (Valverde)

És una idea que Valverde és el primer a defensar. “Estem encantats amb Coutinho, el que volem són jugadors que no passin desapercebuts. I ell no ho fa", va assegurar Valverde. El problema és que no té cap pes en el joc de l’equip. I, al final, va haver de sortir Messi.

"¿La suplència del Leo? Amb ell al camp es generaran situacions de gol, ho sabem nosaltres i ho saben ells. La capacitat d’intimidació que genera i després el que fa, és increïble. Cal dosificar-lo, ho creuen ells, ho parlem”, va argumentar el tècnic recordant que havia dissenyat aquest repartiment d’esforços amb l’estrella argentina. Una política que aplicarà a altres jugadors. De fet, ja ho va fer amb Rakitic i Lenglet, a qui va descartar del duel amb el Leganés.

Notícies relacionades

Després, Valverde, conscient del soroll que hi haurà pel gol de Suárez, va ser més contundent que de costum. “Per mi, és un gol claríssim. Com un piano de gran. Ja sé que es protesta. No toca el porter, l’han estat atenent una estona pel què diran, però res més", va dir el tècnic en al·lusió al decisiu gol del davanter uruguaià, una peça clau, igual que Messi.

“El Leo és capaç de donar la volta a un partit, amb la feina de tots, òbviament. Ja ens mereixíem anar per davant sense ell al camp. L’empat ha sigut una jugada desafortunada. Després va sortir el Leo i ens va ajudar tots quan vam tenir algun conflicte". Així ha sigut sempre. I encara continua.