COPA DEL REI

El Barça nega l'alineació indeguda de Chumi que denuncia 'El Mundo'

Una circular de la Federació aclareix que el central del filial sí que podia jugar la Copa malgrat estar sancionat a la Lliga

Levante defender Borja Mayora, left, duels for the ball with Barcelona’s Chumi during the la Copa del Rey round of 16 first leg soccer match between Levante and Barcelona at the Ciutat de Valencia stadium in Valencia, Spain, Thursday Jan. 10, 2019. (AP Photo/Alberto Saiz)

Levante defender Borja Mayora, left, duels for the ball with Barcelona’s Chumi during the la Copa del Rey round of 16 first leg soccer match between Levante and Barcelona at the Ciutat de Valencia stadium in Valencia, Spain, Thursday Jan. 10, 2019. (AP Photo/Alberto Saiz) / Alberto Saiz (AP)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El FC Barcelona ha negat que en el partit d’anada dels vuitens de final de la Copa del Rei davant el Llevant es produís una alineació indeguda del central Juan Brandáriz, més conegut com ‘Chumi’, tal com havia denunciat el diari ‘El Mundo’. En el moment de disputar aquell partit, Chumi estava sancionat per acumulació de targetes, però el Barça esgrimeix una circular de la Federació Espanyola de Futbol que aclareix que en casos com aquest la sanció s’ha de complir en la competició en la qual s’ha produït, és a dir, la Lliga.

A més, es dona la circumstància que existeix un termini establert de 48 hores per procedir a denunciar els possibles casos d’alineació indeguda. En aquesta ocasió, l’esmentat termini s’havia esgotat amb escreix.

El cas de Txeritxev

Segons l’article 56.3 del codi disciplinari, que és el que cita ‘El Mundo’ en la seva informació, “fins que no complís la sanció amb el seu equip [el jugador] no podia participar amb els superiors [...]. El futbolista sancionat no podrà intervenir en cap d’aquests equips o clubs, fins que transcorri, en la categoria en la qual es va cometre la infracció, el nombre de jornades que faci mèrits la sanció”.

Notícies relacionades

El mateix mitjà recorda la famosa situació de Txeritxev que va suposar l’eliminació del club blanc de la Copa del Rei. No obstant, el Llevant, com a suposat afectat, no ha denunciat el cas. I això és molt important a l’hora de dictar una sanció.

La defensa del Barça

La defensa del Barcelona es basa en la circular número 28 de la Federació Espanyola de Futbol en la qual s’informa que “la manera d’incompliment de les sancions imposades com a conseqüència de la comissió d’infraccions per als casos en els quals hi hagi una simultaneïtat de llicències de les permeses al reglament general de la RFEF, s’ajustarà al disposat al present article, si bé les sancions de caràcter lleu es compliran en les competicions en les quals l’infractor es troba fent ús d’una determinada llicència”.

Temes:

Copa del Rei