ESPAI BARÇA

¿Un cognom rotatori per al Camp Nou?

La família Grífols estudia aconseguir els drets del patrocini de l'estadi per revendre'ls a diferents empreses al llarg dels anys, segons 'L'Economista'

jcarbo45665479 bara181028200235

jcarbo45665479 bara181028200235 / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts

El nom de la companyia Grifols torna a vincular-se a l’adquisició dels drets de patrocini del Camp Nou. En aquesta ocasió procedeix del diari 'ElEconomista.es', que assegura que és la família i no l’empresa la que vol licitar i quedar-se amb els 'naming rights' de l’estadi. I precisa que la intenció de la família catalana no seria col·locar-hi el seu propi cognom, sinó fer de mitjancera davant d’altres empreses que sí que fixarien el seu nom.

Seria, a més, un patrocini rotatori, és a dir, si l’acord amb el FC Barcelona fos per 20 anys, el Camp Nou podria canviar de cognom diverses vegades al llarg d’aquest període. El club blaugrana es reservaria l’última paraula sobre la marca que s’associaria al seu estadi.

Societat holandesa

Notícies relacionades

Segons l’esmentat mitjà, l’oferta de la família Grífols i directius de l’empresa es produiria a través de la societat Scranton Enterprises BV, un vehicle d’inversió que opera des d’Holanda. El FC Barcelona ha pressupostat un ingrés d’uns 200 milions d’euros pel concepte dels 'naming rights', però el president, Josep Maria Bartomeu, ja ha dit en diverses ocasions que en vista de les trobades amb diferents multinacionals interessades, el preu rondaria en realitat els 300 milions. Variaria en funció també dels anys compromesos. El FC Barcelona estudia la idea dels 20 anys; Grifols, segons 'ElEconomista.es', estaria interessat en uns quants anys més. 

El Barça vol que l’empresa que es quedi amb els drets avanci els diners per abordar sense dificultats econòmiques l’inici de les obres de l’Espai Barça, que inclou una reforma integral del Camp Nou i els seus voltants, el nou Palau on s’ubica ara el Miniestadi (i la seva demolició) i el nou Mini, l’anomenat Estadi Johan Cruyff, a Sant Joan Despí. El cost total pressupostat ascendeix als 600 milions d’euros.