A ALKORTA EN EL 5-0 AL MADRID

La cua de vaca de Romário compleix 25 anys

L'exdavanter brasiler es dedica ara a la política al seu país i Alkorta acaba d'assumir el rol de director esportiu de l'Athletic

romario-1

romario-1

1
Es llegeix en minuts
Marcos López

“Crec queens mereixíem més”. Benito Floro, llavors entrenador delMadrid, creia que el 5-0 delBarça era injust. Tot i que després no va tenir altre remei que assumir que s’hauria d’amagar sota de les pedres quan elDream Teamde Johan Cruyff firmava una de les seves obres mestres alCamp Nou, amb un toc artístic inoblidable.

Tal dia com aquest 8 de gener, ja fa 25 anys, Romário rebia una pilota fora de l’àrea de Paco Buyo –la passada, curta, precisa i forta, era de Guardiola– i va tramar una jugada meravellosa. Va controlar la pilota amb la dreta, mentre iniciava un prodigiós arrossegament que va agafar amb el peu canviat aRaka Alkorta, que es va quedar petrificat, ja a l’interior de l’àrea, mentre Buyo sortia sense cap convicció a la trobada del ‘Baixinho’. Abans que arribés la meta blanca, Romário, amb una puntada de peu digna d’un jugador de futbol sala, el va batre amb exquisida delicadesa. 

“He estat amb Déu”

Notícies relacionades

Tot va passar a la velocitat de la llum. Tres tocs de Romário en tot just quatre segons i el Camp Nou embogit per un gol que no havia vist mai abans. “He estat amb Déu”, va proclamar el brasiler després de la seva obra mestra, un d’aquests 30 gols que va prometre a la seva arribada quan abans de debutar al Camp Nou assistia a una corrida de toros a la Monumental.

Romário, en plena cua de vaca.

Quedarà sempre com l’autor de la cua de vaca en un clàssic. Romário ara es dedica a la política al Brasil, mentre Alkorta estrena el seu càrrec de director esportiu de l’Athletic de Bilbao amb Aitor Elizegi, el nou president.