Mercat d'hivern

El Barça lliga Rabiot per cinc temporades

El club blaugrana espera tancar l'operació en els pròxims dies i treballa en la incorporació del jove central Todibo

zentauroepp44393882 paris saint germain s french midfielder adrien rabiot is pic190104205536

zentauroepp44393882 paris saint germain s french midfielder adrien rabiot is pic190104205536 / FRANCK FIFE

2
Es llegeix en minuts
Rafael Tapounet
Rafael Tapounet

Periodista

Especialista en música, cinema, llibres, futbol, críquet i subcultures

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El serial protagonitzat aquesta temporada pel centrecampista francès Adrien Rabiot està a punt d’arribar al seu desenllaç definitiu. Després de rebutjar reiteradament les propostes de renovació que li ha fet arribar el PSG i de quedar, per tant, lliure per negociar el seu futur a partir del 30 de juny, que és quan expira el contracte que el lliga al club parisenc, el jugador ha arribat ja a un principi d’acord amb el FC Barcelona per jugar a l’equip blaugrana en les cinc pròximes temporades.

Si no es produeix un canvi d’última hora (el precedent de Griezmann n’obliga uns i altres a obrar amb gran cautela), Rabiot, de 23 anys, aterrarà al Barça a l’estiu amb la carta de llibertat a la butxaca. La incorporació, no obstant, no serà exactament a cost zero, ja que el francès s’embutxacarà una prima de fitxatge pròxima als 10 milions d’euros i, segons la informació sobre els termes de l’acord avançada per Sky Sports i per diversos mitjans parisencs, cobrarà altres tants cada any en concepte de sou, amb la qual cosa se situaria en el tercer nivell de l’escala salarial (el grup a què ara pertanyen jugadors com Ivan Rakitic, Jordi Alba, Samuel Umtiti i Marc-André ter Stegen).

Les dues parts esperen que el fitxatge quedi definitivament tancat en les pròximes hores, quan Verónique Rabiot, mare i representant del jugador, es reunirà a Barcelona amb els representants del club blaugrana. Mentrestant, el centrecampista va participar ahir amb normalitat en el primer entrenament del PSG després del parèntesi nadalenc i està a l’expectativa de veure si els rectors esportius de l’entitat parisenca compleixen la seva amenaça de condemnar-lo a sis mesos d’ostracisme per haver desatès les ofertes de renovació.

'No' a la Premier

Notícies relacionades

Aquesta última circumstància preocupa especialment Rabiot i podria fer que intentés a última hora forçar una sortida en aquest mateix mercat d’hivern. Però per a això, hauria de rebaixar les seves pretensions econòmiques, ja que el Barça hauria llavors de pagar una quantitat al PSG en concepte de traspàs i, a més, el nou salari provocaria una tensió imprevista a la tresoreria de l’entitat. Equips de la Premier com el Tottenham i el Liverpool ofereixen al jugador la possibilitat de moure’s ja, però aquest els ha deixat clar que en aquest moment la seva prioritat és jugar al Barcelona.

Rabiot podria no ser l’únic futbolista francès a arribar al Camp Nou a l’estiu amb la carta de llibertat. El club blaugrana està treballant també en la incorporació del central Jean-Clair Todibo, una jove promesa de només 19 anys la fulgurant irrupció del qual al primer equip del Tolosa el va convertir en una de les revelacions de la Ligue 1. La seva negativa a firmar un contracte professional li va valer ser enviat de tornada al filial i ara són diversos els equips 'top' europeus que se'l disputen, tot i que el Barça és el que sembla més ben situat.  

Temes:

Fitxatges Futbol