PORTARÀ EL 17 D'ALCÁCER

Murillo: «Vull demostrar per què he sigut l'escollit»

Abidal diu que l'arribada del central colombià no canvia gens els plans del club amb els joves de La Masia

marcosl46367663 presentaci n jeison murillo  foto  javi ferrandiz181227131124

marcosl46367663 presentaci n jeison murillo foto javi ferrandiz181227131124 / JAVI FERRANDIZ

4
Es llegeix en minuts
Marcos López

Després de recórrer una sinuosa carretera secundària, plena de revolts foscos, amb viatges d’anada i tornada entre Itàlia i Espanya,Jeison Murillo ha rebut finalment una ajuda divina. “Gràcies a Déu que m’ha obert una porta grandíssima. La més gran que hi ha en el futbol. Espero aprofitar-la”, va explicar el central colombià, que als 26 anys arriba al Camp Nou per guanyar-se el jornal. Ve cedit pel València per a sis mesos, però ell es veu preparat per “fer grans coses” que li permetin continuar més enllà d’aquest contracte temporal.  

“És cosa meva demostrar al míster i a l’equip per què vaig ser l’elegit" (Murillo)

Si aconsegueix convèncer Valverde,el Barça té una clàusula de compra fixada en 25 milions d’euros per quedar-se'l en propietat a partir del mes de juny. “És cosa meva demostrar al míster i a l’equip per què he sigut l’elegit”, va proclamar Murillo, convertit en una solució d’emergència per al problema dels centrals que ha castigat la defensa de Valverde.

Amb Umtiti pendent del seu cartílag danyat i Vermaelen lesionat, Murillo és un recurs expert i barat

AmbUmtitipendent del seu cartílag del genoll esquerre iVermaelenvivint, com ja és costum, més temps a la infermeria que a la gespa, Murillo és una alternativa experta i barata (1,5 milions d’euros costa la seva cessió), que satisfà el tècnic.

Potser no tant el club perquè compromet la seva aposta pel planter, per molt que Éric Abidal, el secretari tècnic blaugrana, assegurés que el colombià no frenaChumi, Cuenca o Mingueza, els centrals del Barça B. No els frena, però els relega a la posició de quart o cinquè central.

“Per a nosaltres, el tema de la Masia no canvia res”, es va afanyar a recalcar Abidal amb poques ganes, tot s’ha de dir, de parlar sobre aquest tema. “Hi ha jugadors que han pujat per jugar al primer equip. I en continuaran pujant”, va afegir després l’executiu del Barça sense donar cap nom. L’únic que ha pujat, i ja té fitxa professional, ésCarles Aleñá.

“Per a nosaltres, el tema de La Masia no canvia res. “Hi ha jugadors que han pujat per jugar en el primer equip. A partir d’aquí, mana l’entrenador. Millor tenir jugadors per competir" (Abidal)

A partir d’aquí, mana l’entrenador. Millor tenir jugadors per competir”, va remarcar Abidal, que va traslladar tota la responsabilitat aValverded’aquest ascensor que acostuma a anar buit del Mini al Camp Nou. L’entrenador, en canvi, ja ha deixat clar que no s’ha de fer “demagògia” amb el planter, perquè a ell li exigeixen resultats immediats. Ni el doblet (Lliga i Copa) li va donar calma el curs passat. I amb només dos centrals (Piqué i Lenglet) no en feia prou.

Un partit en tres mesos

Per això, va demanar Murillo. Tot un misteri. Un misteri perquè només ha jugat un partit els tres últims mesos amb el València. Per això, va demanar Murillo, que lluirà el 17 que portava Alcácer la temporada passada. Tot un misteri. Un misteri perquè només ha jugat un partit els tres últims mesos amb el València. Va ser l’anada de la Copa contra l’Ebre el passat 30 d’octubre. Al setembre, va disputar dos partits: Celta (Lliga) i Juventus (Champions), tots dos a Mestalla.

PeròValverdeno vol experiments com el deYerry Mina, que va arribar directament des del Brasil (jugava al Palmeiras) al futbol europeu. “Jeison pot jugar de central dret, però també de lateral”, va assegurarAbidal. “Coneix bé la Lliga, és ràpid, contundent, té molt caràcter, va bé de cap, tant a nivell defensiu com ofensiu”, va assegurar el secretari tècnic.  

Sense comentaris sobre Rabiot

Encara no s’ha obert el mercat hivernal (serà l’1 de gener) i Valverde ja té el central que necessitava. I demanava. Però el club, com va precisarAbidal, “continua atent al mercat”, tant a les sortides (Munir i Denis Suárez) com a un altre fitxatge. Ni una paraula va voler dir el màxim responsable de l’àrea esportiva sobreAdrien Rabiot,el centrecampista del PSG, que viurà els pròxims sis mesos a la banqueta per la seva negativa a renovar. Sis mesos en què Murillo es juga el seu futur en l’elit.

Detectat per la família Pozzo en el Mundial sub-19 del 2009 amb Colòmbia, tanca un llarg viatge fins al Camp Nou

Notícies relacionades

Va arribar amb 18 anys al filial del Granada, va jugar en la Primera Andalusa, després d’haver sigut comprat per la família Pozzo pel seu gran Mundial sub-19 amb Colòmbia a Nigèria (va acabar quart). Els mateixos que van detectar també el talent d’un desconegut Alexis Sánchez. Granada, Cadis, Las Palmas (“algun dia jugaré aquí amb la samarreta local”, va dir un dia Murillo quan estava a Segona), Inter,València i, ara, la porta oberta del Camp Nou.

De tan jove que va venir a Europa no li va donar temps ni de debutar amb el Deportivo Cali, el club on es va formar. "Nascut a Barranquilla", llegia Jordi Mestres, el vicepresident esportiu blaugrana, en la presentació. “No, a Cali”, el va corregir educadament Jeison, content de fer el viatge somiat.