VUITENS DE FINAL DIABÒLICS

El Barça, davant de l'amenaça anglesa en el sorteig de dilluns

El Liverpool de Klopp i el depriment United de Mourinho són els principals obstacles blaugranes

marcosl46239704 amsterdam  netherlands   december 12   l r  thomas muller of181212225905

marcosl46239704 amsterdam netherlands december 12 l r thomas muller of181212225905 / Soccrates Images

1
Es llegeix en minuts
Marcos López

No falta ningú. O gairebé ningú. Potser sí l’Inter, que reuneix tres Champions a les seves vitrines. Però tots els grans del continent s’encreuaran dilluns vinent en un diabòlic sorteig de vuitens de final de la Champions League. Diabòlic perquè el Barça s’exposa a l’amenaça anglesa, especialment per part del Liverpool de Klopp, actual subcampió europeu, i del depriment United de Mourinho.

Hi ha 40 Copes d’Europa reunides entre els aspirants al nou títol. El Madrid, que defensa la corona, però sense Cristiano, líder ara d’una Juventus que va perdre en l’última jornada a Suïssa, tampoc tindrà una ruta fàcil. Encara que qui pitjor camí té per fer és l’Atlètic, després de ser segon.

A l’Atlètic, com a segon, l’espera una ruta sinuosa si no aconsegueix aparellar-se amb el Porto a vuitens

El ‘cholisme’ posa, això sí, la casa de la final. Serà el dissabte 1 de juny del 2019 a l’estadi Metropolitano, però per arribar fins allà el camí se li fa difícil al conjunt blanc-i-vermell perquè corre el perill d’enfrontar-se contra el PSG de Neymar, Mbappé, Cavani i companyia o el City de Pep Guardiola, dos clubs nouvinguts a la zona noble de la Champions, necessitats tots dos de besar algun dia l’‘Orejona’.  

Notícies relacionades

❡Tots estan realment necessitats. El Barça, sense anar més lluny. Només ha guanyat un títol europeu en els set últims anys. El record de Berlín 2015 comença a quedar sepultat pel pas del temps i, sobretot, perquè el Madrid ha omplert en aquell període el Museu del Bernabéu amb tres Copes d’Europa més. 

Messi ja va advertir l’estiu passat, just abans de començar el trofeu Joan Gamper, que l’objectiu era reconquistar "aquesta copa tan maca i tan desitjada". Podria donar-se, fins i tot, el morbós retrobament amb la Roma, un equip que va frustrar la temporada perfecta perquè va tacar el doblet de Lliga i Copa. Una derrota dolorosa que serveix com a lliçó europea per a un Barcelona amb gana