L'actualitat blaugrana

El Barça, amb un ull a la Lliga i un altre al mercat

Valverde s'imposa recuperar el lideratge davant del Vila-real mentre el club valora el fitxatge el gener d'un recanvi per a Umtiti

zentauroepp46099545 graf9909  barcelona  01 12 2018   el entrenador del fc barce181201211036

zentauroepp46099545 graf9909 barcelona 01 12 2018 el entrenador del fc barce181201211036 / Alberto Estevez

3
Es llegeix en minuts
Rafael Tapounet
Rafael Tapounet

Periodista

Especialista en música, cinema, llibres, futbol, críquet i subcultures

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Diu Ernesto Valverde que ara mateix el que més el preocupa és recuperar com més aviat millor el primer lloc a la Lliga, com si al Barça li costés més respirar quan no està instal·lat al cim. “Aquesta temporada només hem perdut el lideratge dues vegades –va recordar el tècnic–. I la primera el vam poder recuperar a la jornada següent”. Per això va tenir prou a batre el Sevilla en aquell estrany partit en què Messi es va trencar el braç. Aquesta vegada els blaugranes no només necessiten una victòria davant elVila-realal Camp Nou (diumenge, 18.30 hores; beIN LaLiga), sinó també una ensopegada del Sevilla davant de l’Alabès a Mendizorroza.

Però quan mira una miqueta més enllà del duel d’aquesta tarda, a Valverde li assalten altres preocupacions, i la més gran és, sens dubte,la plaga de lesions que s’ha planat sobre l’equipen les últimes setmanes. “És una cosa incontrolable en certa mesura. El pitjor és que ens n’han vingut moltes alhora”, va apuntar. L’últim a ingressar a la infermeria ha sigutSamuel Umtiti, que, després de reaparèixer la setmana passada al Wanda Metropolitano, ha recaigut de les molèsties al genoll esquerre i, després de descartar la sala d’operacions, ha decidit viatjar a Doha per sotmetre’s a un tractament de durada indefinida. “És la seva cama, així queel jugador té l’última paraulai nosaltres hem d’estar per ajudar-lo”, va assenyalar el Txingurri amb gest de resignació.

El problema és que, al no haver-hi un termini estimat de recuperació, el club manca ara d’una informació fonamental a l’hora de valorar la conveniència desortir al mercat a la recerca d’un recanvi. I a falta de només 30 dies perquè s’obri la finestra hivernal dels traspassos, cal començar a prendre decisions. “Aquest mes hem d’anar definint aquestes qüestions perquè en poc temps comença el mercat d’hivern. Fins aleshores hem de tirar amb els nostres jugadors i valorar la situació. Veurem com evoluciona la lesió de Samu i estudiarem si amb el que hi ha aquí podem resoldre la situació o si cal fer alguna cosa”.

Una llista sense Arthur

La tornada a la llista de convocats deThomas Vermaelenhauria suposat un petit respir per a l’entrenador, però el central belga, que sí que va entrenar amb el grup, no va rebre finalment l’alta mèdica. Tampoc ho va ferArthur, que en principi només es perdria el partit del PSV per lasobrecàrrega que pateix als adductorsperò que tampoc serà avui al Camp Nou davant del Vila-real. Luis Suárez, Sergi Roberto, Rafinha, Jasper Cillessen i Sergi Samper continuen també convalescents, per la qual cosa Valverde ha hagut d’agafar una vegada més els jugadors del filialIñaki Peña, Miranda i Chumiper completar la convocatòria.       

Notícies relacionades

A la Lliga més imprevisible i igualada de l’última dècada, cada partit suposa un gran interrogant. I tant el Barça com el Vila-real són dos bons exemples d’aquesta falta de continuïtat generalitzada. Els blaugrana continuen sense saber si són l’equip que li va endossar una maneta al Reial Madrid o el que va encaixar quatre gols al Camp Nou davant del Betis; si el que va reduir l’aportació ofensiva de l’Atlètic a un sol xut a porteria o el que va concedir 23 rematades al PSV. I al submarí groc, que la setmana passada va aconseguir la seva primera victòria a casa i ocupa el lloc 17è a la taula, les coses li van encara bastant pitjor. “La temporada està sent molt rara per tothom”, va resumir l’entrenadorgroguet,Javier Calleja.

Clar que fins al mig d’aquest oceà de dubtes en què s’han convertit tant la competició domèstica com el joc del Barça flota una certesa inapel·lable: Leo Messi.Només els responsables d’elegir els guanyadors dels grans premis individuals d’aquest any (The Best, Pilota d’Or...) semblen insensibles al geni del Deu. Una situació que Valverde no s’acaba d’explicar. “A la Champions, Leo ha sigut elegit el millor jugador i la primera jornada, de la segona i de la cinquena. A la tercera i en la quarta estava lesionat. I tant que és estrany que no sigui al podi de la Pilota d’Or”.